Hlavní obsah

Jágr přemýšlí o návratu do reprezentace! Bude hvězdný útočník hrát na olympiádě?

roj, kezSport.cz

Kouč české hokejové reprezentace Josef Jandač se možná dočká pro olympiádou v Pchjongčchangu mimořádně zajímavé posily. Legendární útočník Jaromír Jágr připustil, že jednou z možností v jeho další kariéře je, že zůstane v Evropě a pokusí se o návrat do reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr možná znovu obleče reprezentační dres.

Článek

Jágr je po ukončení angažmá na Floridě v NHL volným hráčem, nové angažmá v zámoří se mu zatím nerýsuje, a tak si připouští možnost, že bude hrát v Evropě.

„Nemusí to být zrovna KHL, může to být jinde v Evropě nebo i tady na Kladně. Možná se pokusím i o návrat do reprezentace. Teď by ta šance možná byla větší," řekl hvězdný forvard v pořadu ČT Jeden na jednoho.

Naposledy nastoupil Jágr v reprezentačním týmu na mistrovství světa v Praze 2015, kde se s národním týmem rozloučil. Pokud by se vrátil pro hry v Pchjongčchangu, stal by se prvním českým hokejistou v historii, který by nastoupil na šesti olympiádách za sebou.

Věří, že by se dokázal připravit

„Neříkám, že je návrat do nároďáku teď vyloženě ve hře. To jen kdybych na to měl, trenéři o mě stáli a já věděl, že budu přínosem. Záleží taky kde budu hrát, abych měl čas se připravit, nemusel moc cestovat a tak dále. Ale věřím, že bych se připravit dokázal. Zatím se na to ale necítím," rozvedl svoji myšlenku.

Nicméně stále myslí hlavně na NHL, kde se podle jeho slov o něj zajímala celá řada klubů. Potvrdil i zájem ze strany Calgary.

„Prioritou je pořád NHL. Doufám, že se něco naskytne. Nikam nespěchám. Budu čekat, dokud mi bude bavit čekat. Ve hře byla spoustu týmů, ale to se ze dne na den mění. Je to hra peněz. Čas nikoho zatím nestačí. Calgary bylo z mužstev, které mělo zájem hned od prvního dne, co jsem se stal volným hráčem. Ale jak velký zájem, to je těžký posoudit. Je to takový poker, nikdo neukáže otevřeně karty, ani můj agent ne," upřesnil.

Žádná z nabídek NHL ho však zatím neoslovila natolik, aby na ni kývl. „Je spousta faktorů, které to ovlivňují. V mém rozhodování hraje roli, jestli půjdu do mužstva, kde mají míň křídel, kde hrají podobným stylem jako já, kde jsou hráči, se kterými bych si mohl rozumět. A roli hrají i peníze. Když vezmeš nabídku za milión, tak ti v půlce sezóny můžou říct: Ahoj," uvedl Jágr v upřímné zpovědi do televizní kamery.

Měl by se Jaromír Jágr vrátit do reprezentace a startovat na olympiádě?
Ano. Určitě by na to měl a byl by velký přínos.
75,4 %
Ne. Už na to nemá. Měli by hrát raději mladší
24,6 %
Celkem hlasovalo 16117 čtenářů.

Reklama