Hlavní obsah

Paleček s Musilem budou asistenty jen pro MS

PRAHA

Stejné asistenty jako letos v Rize bude mít i na příštím MS kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik, i když Josef Paleček i František Musil doplní realizační tým až těsně před moskevským šampionátem.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Paleček má totiž během sezóny závazky jako kouč Liberce a Musil působí v roli skauta Edmontonu. Chápu, že jejich vytížení jim nedovoluje pracovat současně ještě pro reprezentace. Oba si ale vážili možnosti odjet alespoň na MS. Jsem ale moc rád za domluvu na našem společném působení při mistrovství, které je rozhodujícím vrcholem pro národní mužstvo. Letos se nám takové složení osvědčilo," řekl Právu Hadamczik s tím, že mu tento záměr s realizačním týmem ještě musí schválit výkonný výbor svazu.

Během sezóny na akcích Euro Hockey Tour i přátelských mezistátních zápasech však kouče na střídačce doplní asistent z extraligy, s jehož uvolňováním pro účely reprezentace by neměl být problém. "Už jsem si toho člověka vybral a dohodli jsme se na spolupráci, ale nechci jeho jméno oznámit přes média, dokud si o něm nepromluvím s předsedou svazu Kulhánkem, který se vrátí až 6. srpna ze zahraničí. Věřím ale, že to projde, a pak vše zveřejníme," vysvětlil Hadamczik.

Do Liberce možná i hráči z NHL

Trenér zatím nedokázal ani upřesnit, zda se jím vybraný asistent stane členem realizačního týmu i při MS. "O tom budeme ještě muset jednat, ale zatím vypadá, že by u reprezentace byl jen na čtyři turnaje." První akce sezóny, Pohár České pojišťovny, začíná poslední srpnový den v Liberci. "Už přemýšlím nad nominací a chystám se ji oznámit 21. srpna."

Trenér by znovu chtěl dát příležitost některým méně zkušeným mladíkům, ale chystá se pozorně mapovat přípravné zápasy extraligových celků i zjišťovat si podrobnosti o hráčích působících v Evropě. "Kdyby tu byla možnost, zařadím do týmu i hráče z NHL, kteří třeba budou bez smlouvy," prozradil Hadamczik.

Reklama

  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko