Hlavní obsah

Kanada - Česko 9:0Výprask na uvítanou! Hokejová dvacítka horko těžko odvracela dvoucifernou potupu

London/Praha
Aktualizováno

Hýčkají si medailový sen, první ostrý zámořský test před začátkem světového šampionátu však připravil české hokejové dvacítce kruté probuzení. Tým trenéra Filipa Pešána podlehl v Londonu v provincii Ontario domácí Kanadě vysoko 0:9, přičemž pět gólů inkasoval v závěrečné třetině. Generálku před MS, které se v Buffalu uskuteční od 26. prosince do 5. ledna, absolvují čeští mladíci v noci z pátku na sobotu proti Finům na ledě v Niagara Falls.

Foto: Geoff Robins, ČTK/AP

Kanaďan Maxime Comtois (č. 14) a další puk v síti českého brankáře Jakuba Škarka.

Článek
Fotogalerie

Pešán nenasadil několik opor v čele s útočníky Martinem Nečasem a Filipem Chytilem, nehráli ani Filip Zadina, Libor Hájek nebo Jakub Galvas, kteří by měli mít nominaci jistou.

Zápas sledovalo více než devět tisíc fanoušků. Dva góly Javorových listů vstřelil Taylor Raddysh, jeho spoluhráč Robert Thomas přidal branku a dvě asistence. Celkem se do statistik zapsalo osm kanadských střelců a 15 hráčů bodovalo.

Český gólman Jakub Škarek chytil 25 z 34 kanadských střel, dva zásahy si připsal střídající Josef Kořenář. Češi vyslali na Cartera Harta celkem 23 střel, žádná z nich však neprošla za záda kanadského brankáře.

Ještě hůř však dopadli v přípravě mladí Bělorusové, kteří budou v základní skupině jedním ze soupeřů českého celku. Mladým Američanům, obhájcům titulu, podlehli dokonce 0:14!

V českém kádru je nyní 28 hráčů, Pešán musí před začátkem MS škrtnout ještě pět jmen. Kádr dvacítky se v konečné podobě přesune do dějiště šampionátu na Štědrý den. V Buffalu chce ukončit dlouhé čekání na medaili, kterou Češi získali naposledy v roce 2005.

Přípravný zápas hokejistů do 20 let v Londonu (Kanada):
Kanada - Česko 9:0 (2:0, 2:0, 5:0)
Branky: 49. a 50. Raddysh, 11. Comtois, 17. Thomas, 26. Bean, 38. Katchouk, 51. Gadjovich, 54. Batherson, 55. Foote.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články