Hlavní obsah

Čeští hokejisté na MS ostřelovali zoufalého dobrovolníka. Pak ukázali krásné gesto

Buffalo/Praha

Kuriozní situace, která mohla skončit hodně špatně, ale nakonec měla milý happy end. Hokejovým světem obletělo video, jak čeští hráči před duelem se Švédy na MS do dvaceti let málem sestřelili v bráně nic netušícího dobrovolníka Andyho. Ten byl po incidentu pěkně nasupený, ale nakonec se s Čechy usmířil.

Foto: Sport.cz

Český reprezentnat Ostap Safin na MS dvacítek.

Článek

Byla to trochu nešťastná situace ze všech stran. Čeští mladíci při rozbruslení před prestižním duelem se Švédy v Buffalu naskákali na led, rutinně si brali puky a bez většího rozmýšlení začali pálit na bránu.

Jenže ta v tu chvíli nebyla k jejich pozdějšímu překvapení prázdná. Svoji práci tam při upevňování brankové konstrukce právě dokončoval dobrovolník Andy. A měl se co ohánět, aby ho jeden z puků netrefil.

Z ledu začal prchat podél mantinelu, a když už si myslel, že je z nejhoršího venku, schytal ránu pukem od Švédů. Pak se chvíli marně dobýval přes vrata v mantinelech ven, protože dlouho nikdo nepřicházel, aby mu otevřel. Není divu, že kluziště opouštěl pořádně nasupený.

„Když jsem z ledu odcházel, byl jsem z celé té situace docela rozladěný. Nikdo nebyl u dveří, aby mě pustil ven. To mě dost naštvalo. Ale jsem v pořádku a všechno je tak ok," vracel se k incidentu.

To už ale bylo poté, co za ním přišli čeští reprezentanti Ondřej Vála a Ostap Safin s omluvou a dárkem v podobě hokejky a dalších suvenýrů.

Andy přijal jejich gesto s povděkem. „Ujišťovali se, že jsem v pořádku. Jsem vděčný, že přišli a omluvili se. Hlavně, že se mi nic nestalo," dodal.

Reklama