Hlavní obsah

Hokej hrál i ve snech. Jandač dostal vynadáno od Gulaše

Praha

Hodiny a dny, kdy seděl nad nominací, nespočítá. Dokonce se mu práce dostala i do snů. Takhle to dopadlo, když hokejový trenér Josef Jandač ladil s asistenty jména hráčů pro olympijský turnaj, který se odehraje v únoru v Jižní Koreji. „Jednou jsem se dokonce probudil, zdálo se mi, jak mě Milan Gulaš jebal, že jsem mu nenahrál,“ prozradil kouč, který vyrazí do Pchjongčchangu bez hokejistů z NHL. Ti nemohou startovat v tomto roce pod pěti kruhy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač (vpravo) oznámil v pondělí v Praze nominaci na olympijské hry v Pchjongčchangu.

Článek

Trenér Jandač odtajnil nominaci na olympiádu.

Proč v nominaci na olympiádu chybí Růžička, Klepiš a Michálek?

Hráči z NHL nebudou startovat na olympiádě, jsou nyní šance českého týmu větší?

Nechtěl bych spekulovat, jaké šance týmy mají. Máme reálně šanci jako sedm jiných týmů, které budou na olympiádě. Asi největším favoritem je Rusko. Pro ostatní to je hodně otevřené z důvodu neúčasti hráčů z NHL.

Může být z tohoto důvodu turnaj vyrovnanější, zajímavější?

Zajímavější asi proto, že tam bude více kandidátů než třeba jen Kanada v minulosti.

Jak vypadaly vaše poslední dny, než jste nominaci uzavřel?

Měli jsme časté schůzky s trenéry, hodně telefonátů. Bylo to podobné jako před Světovým pohárem, když jsme se bavili nad každým jménem. Dávali jsme si pro a proti.

Neměl jste z toho všeho zamotanou hlavu?

Ne, okruh jmen nebyl zase tak široký. Zvažovali jsme různé dvojice, trojice. Pochopitelně budou různé dohady, koho jsem opomenul, koho jsem měl vzít, ale je to vždy věc názoru, jak to vidíme a vnímáme my trenéři. Řešil jsem i zdravotní stav hráčů, abychom nebrali hráče s nějakým hendikepem. Definitivní zaklapnutí bylo v neděli v deset, kdy jsem ještě čekal na konec extraligového kola.

Spal jste dobře?

Přiznám se, že jsem toho moc za poslední dny nenaspal. Hokej mi zasahoval i do snů. Jednou jsem se dokonce probudil, zdálo se mi, jak mě (plzeňský útočník) Milan Gulaš jebal, že jsem mu nenahrál.

Budete mít po zveřejnění nominace více klidu?

Já si myslím, že to bude ještě živý. Do prvního utkání zbývá ještě hodně zápasů v jednotlivých soutěžích, může se stát cokoli. Na případné omluvenky jsme připraveni.

Co čekáte od týmu mimo zápasy?

Že hráči udělají výbornou partu a semknou se. Když se vždycky něco uhrálo, byla výborná parta, charaktery hrály svoji roli. Pak se budou na ledě rvát za nároďák a každého bude zajímat jenom týmový výsledek.

Souhlasíte s nominací trenéra Josefa Jandače na OH?
Ano
75,2 %
Ne
24,8 %
Celkem hlasovalo 10855 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články