Hlavní obsah

Hokejisté Německa se budou muset na MS obejít bez Goce a Reimera

Hokejisté Německa se budou muset na nadcházejícím mistrovství světa v Dánsku obejít bez pomoci kapitána Marcela Goce a Patricka Reimera, kteří se v únoru na olympijských hrách v Pchjongčchangu podíleli na senzačním zisku stříbrných medailí. Čtyřiatřicetiletý Goc i o rok starší Reimer se totiž rozhodli ukončit reprezentační kariéru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý obránce Nikolai Goc (vlevo) a český útočník Martin Dočekal během utkání Euro Hockey Challenge.

Článek

Před dvěma týdny přišel trenér Marco Sturm i o další oporu Christiana Ehrhoffa, který kariéru ukončil definitivně po vyřazení svého Kolína nad Rýnem ve čtvrtfinále play off německé ligy. Společně s Gocem byli díky předchozím angažmá v NHL nejzkušenějšími německými hráči na olympiádě a patří i mezi nejvýraznější postavy reprezentační historie.

Goc hrál za San Jose, Nashville, Floridu, Pittsburgh, St. Louis a v NHL nastoupil včetně play off k 699 zápasům. Do Německa se vrátil v roce 2015 a od té doby působí v Mannheimu, za který bude hrát i v příští sezoně. Reimer hodlá pokračovat v Norimberku.

Pětatřicetiletý Ehrhoff odehrál v zámoří v dresech Chicaga, Los Angeles, Pittsburghu, Vancouveru a San Jose včetně play off 862 zápasů. S Vancouverem si v roce 2011 zahrál finále Stanley Cupu a následně podepsal desetiletý kontrakt s Buffalem na 40 milionů dolarů. V počátku jeho platnosti tak byl nejlépe placeným obráncem zámořské soutěže.

Reklama

Související témata: