Hlavní obsah

Cestu českých hokejistů do Švédska zkomplikovalo letadlo. Co se stalo?

Praha

Hodně netradiční a nepříjemný rozjezd měla cesta českých hokejových reprezentantů do Švédska, kde ve čtvrtek v Södertälje vstoupí do Švédských her utkáním proti domácímu týmu. Český tým se totiž zdržel hned na letišti, kde se musela řešit netradiční závada letadla. To totiž měnilo pneumatiky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Česká hokejová reprezentace na tréninku v kempu před mistrovstvím světa.

Článek

Čeští hokejisté zatím drží neporazitelnost v přípravě na květnové mistrovství světa v Dánsku a rádi by si sérii protáhli i na závěrečném turnaji Euro Hockey Tour.

Tým trenéra Josefa Jandače uspěl v zápasech Euro Hockey Challenge v Příbrami proti Švýcarsku (5:2 a 4:1) a s Francií v Amiens (5:2) a Cergy (6:2) a také na Carlson Hockey Games v Pardubicích proti Finsku (3:1), Švédsku (3:1) i Rusku (2:1). Díky tomu se posunul do čela Euro Hockey Tour o bod před Finsko a útočí na první celkové vítězství v sérii od roku 2012.

Triumf by považoval další z trenérů Jiří Kalous za velice cenný. "My prioritně tvoříme tým na mistrovství světa, ale vážíme si každé výhry za národní tým a jsou pro nás pro všechny nesmírně důležité. Určitě i vítězství v Euro Hockey Tour, kdyby se povedlo, tak by bylo fantastické," dodal Kalous.

Mimo sestavu zůstanou v prvním duelu obránci David Musil, Jakub Krejčík, Adam Polášek a útočníci Adam Musil, David Šťastný, Hynek Zohorna a Robert Kousal, na pozici třináctého forvarda bude Martin Kaut.

Všichni v týmu věří, že poslední komplikaci zažil národní tým na latišti v Praze. Zdržel se totiž odlet, protože stroj, kterým měl národní tým odletět, musel měnit pneumatiky. Vpodvečer už ale tým trénoval ve stockholmské hale Hovet.

Čtvrteční duel začne v Södertälje v 19:00 a přímým přenosem jej vysílá ČT Sport.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko