Hlavní obsah

Jsem poctěn, že mě český hokej postavil na první místo, řekl nový kouč reprezentace

Praha
Aktualizováno

Známá jména a nové postavení. Trenérem české hokejové reprezentace se stal Miloš Říha, který po dvou letech nahradil Josefa Jandače. Pozici generálního manažera získal Petr Nedvěd, střídá Jiřího Fischera. Proč výkonný výbor zvolil tato jména, jak vidí budoucnost nový kouč?

Záznam tiskové konference nového trenéra české hokejové reprezentace.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Říha byl zvolen jednomyslně a devětapadesátiletý trenér získal kontrakt na dva roky. Jak vidí svoji budoucnost, kdo bude v jeho trenérském týmu?

"Miloš Říha, Filip Pešán, mluvil jsem i s Vencou Varaďou, jestli by měl také zájem. Většina členů výkonného výboru dávala důraz na to, aby trenér národního týmu trénoval na plný úvazek. Nejblíže k tomu byl Miloš Říha, který byl nakonec jednohlasně schválen. Jsem rád, že to takto dopadlo a on na naši nabídku slyšel. Cíle jsou jasné, vyhrát rozhodující zápas (čtvrtfinále MS), na to dlouho čekáme," okomentoval volbu svazový prezident Tomáš čKrál.

„Jsem nesmírně poctěn, že mě český hokej postavil na první místo, i když jsem nebyl první v pořadí, na tom ale teď nezáleží. Ta práce mě lákala, je to něco jiného než práce v klubu, chci se toho zhostit zodpovědně. Chtěl bych navázat na Pepíka Jandače," nechal se slyšet Říha, který nyní skládá tým, který s ním bude u národního mužstva spolupracovat.

Původně přitom Říha nebyl první volbou, svazová generalita nejprve měla vyhlédnuté Martina Straku a Libora Zábranského. Majitelé a šéfové plzeňského klubu resp. brněnské Komety ale nabídku odmítli.

„Chtěl bych poděkovat předešlému týmu, spolupráce byla výborná, těžko něco vytknout. Škoda, že nebyla medaile, přišli v období, kdy nastala generační obměna. Tímto Pepovi děkuji," řekl Král směrem k Jandačovi.

„V posledních třech letech se nám na vrcholných akcích dařilo ve skupinách a vždy jsme skončili první nebo druzí. Chtěli bychom, aby na to Miloš Říha se svým týmem navázal a pak ještě vyhrál zápas, na který dlouho čekáme," řekl Král, že od Říhy očekává ukončení medailového půstu, který trvá už od roku 2012.

Je jmenování Miloše Říhy trenérem hokejové reprezentace správnou volbou?
Ano
28,8 %
Ne
12,6 %
Čas ukáže
58,6 %
Celkem hlasovalo 13505 čtenářů.

Reklama