Hlavní obsah

Brankářskou jedničkou USA bude na Světovém poháru Quick

Washington

Brankářskou jedničkou hokejistů USA na Světovém poháru bude Jonathan Quick. Trenér John Tortorella to oznámil po výhře svých svěřenců nad Finskem v generálce na turnaj. Dvojkou bude Ben Bishop, trojkou Cory Schneider.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Jonathan Quick začne Světový pohár jako jednička hokejistů USA.

Článek

"Rozhodli jsme se pro Quicka, kterému bude krýt záda Ben. Už jsme o tom mluvili i s brankáři. Bude to ale dlouhý turnaj a může se stát cokoliv," řekl Tortorella. "Bylo to opravdu těžké rozhodnutí, ale myslím si, že Jonathan byl o trošku lepší než ostatní kluci. Proto bude jedničkou," doplnil.

Američané, kteří budou v základní skupině i soupeřem české reprezentace, v přípravě odehráli tři zápasy a dva z nich vyhráli. A na obou výhrách se podílel i gólman Los Angeles Quick. Proti Kanadě odchytal 40 minut, generálku proti Finsku zvládl celou.

"Stále se lepšíme. Každým zápasem je to vidět a věřím, že tento trend bude pokračovat," řekl třicetiletý Quick, který Kings pomohl dvakrát k triumfu ve Stanleyově poháru. Byl také jedničkou USA na olympijských hrách v Soči, kde Američané skončili čtvrtí. Předtím ve čtvrtfinále vyřadili český tým.

Reklama

Související témata: