Hlavní obsah

Kanadský brankář Price je fit a připraven na utkání s českým týmem

Toronto

Kanadský hokejový brankář Carey Price je připravený na sobotní zápas proti české reprezentaci na Světovém poháru. Hvězda Montrealu vynechala prakticky celou předešlou sezónu zámořské NHL, na nadcházející vrcholné akci je však Price připraven dotáhnout hráče Javorových listů za očekávaným triumfem.

Foto: Kyle Robertson, ČTK/AP

Kanadský brankář Carey Price v přípravném utkání před SP proti týmu USA.

Článek

"Cítím se dobře. Z toho, jak se vše zlepšuje, mám dobrý pocit. Na konci posledního zápasu to bylo mnohem lepší než na začátku," řekl Price, který odchytal dvě ze tří přípravných utkání před turnajem.

Devětadvacetiletý Price, který Javorové listy dovedl k triumfu na olympijských hrách v Soči, si na začátku minulého ročníku kanadsko-americké soutěže poranil pravé koleno a musel na operaci. Za Canadiens tak odchytal jen dvanáct zápasů a i kvůli jeho absenci zažil slavný kanadský klub tristní sezónu.

Řadu měsíců se spekulovalo, zda bude očekávaná jednička Kanady připravena na SP a Price i vedení reprezentace opakovali, že bude fit. A podle všeho to tak také je.

V prvním přípravném zápase proti USA Price dostat tři góly z 24 střel a Kanada prohrála 2:4, v generálce proti Rusku již 24 úspěšnými zákroky pomohl týmu k výhře 3:2 v prodloužení. "Už jsem trochu zapomínal, jaký je program dne při zápase. Rád bych se rychle dostal do své rutiny. Bylo by hezké, kdybych si to mohl několikrát zažít," řekl nejužitečnější hráč sezóny 2014/15 a držitel Vezina Trophy.

Juniorský mistr světa z roku 2007 však přiznal, že tempo přípravných utkání na SP bylo vysoké. "Bylo to mnohem intenzivnější než první přípravné zápasy před NHL. Hra byla rychlejší. Nebyli tam junioři a všichni se snažili předvést. Pro brankáře to je trochu něco jiného. Není tam moc času a prostoru. Myslím ale, že kluci odehráli všechny zápasy dobře," dodal Price.

Reklama

Související témata: