Hlavní obsah

Proti Kanaďanům Sobotka nastoupí. Půjdou mi do těla, ale s bolestí se nějak vyrovnám, plánuje

Toronto

Když ho v prvním přípravném zápase před Světovým pohárem poslal ruský obránce Zajcev ramenem proti hrazení, myslel si Vladimír Sobotka, že je na tři měsíce ze hry. Start Světového poháru ale devětadvacetiletý centr stihne a proti Kanadě nastoupí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Centr národního týmu Vladimír Sobotka.

Článek

„Už když se to stalo, tak mi Pavel Kolář říkal, že by to během tří čtyř dnů mělo být v pohodě, pořád se to taky zlepšovalo. Jen jsme se domluvili, že proti Severní Americe ještě hrát nebudu. Bolest sice cítím, ale s ní se nějak vyrovnám. Každopádně je to velká úleva," oddechl si Sobotka.

„Počítáme s tím, že bude připravený a že to zvládne. Zařadíme ho doprostřed čtvrté formace, na levém křídle bude Roman Červenka, na pravém jeden z dvojice Michal Birner, Dmitrij Jaškin. Chtěli jsme, aby zatím zůstali ve hře oba dva, kdyby se nedej bože zase něco stalo," prohlásil kouč Josef Jandač.

Na ledě na zanění nemyslí

Kanaďané ale vědí, že Sobotka měl zdravotní problémy a budou mu chtít pobyt na ledě maximálně znepříjemnit. „Takových zranění už bylo. Na ledě na to nemyslím, vypouštím to z hlavy. Ale musím být připravený. Kdybych nebyl stoprocentně fit, tak je tu místo mě někdo jiný. Počítám s tím, že mi půjdou do těla. To je jejich styl. Nevypustí ani jeden souboj."

Když bude v sobotu sedět Birner, pak se na ledě objeví trio složené z bývalých slávistů „Myslím, že s Romanem Červenkou si rozumíme, známe se a víme, co od sebe očekávat," řekl Sobotka, který se na zámořský led vrací poprvé od dubna 2014.

„Už si to tady moc nepamatuju, jsou to přeci jen dva roky, kdy jsem v Torontu hrál naposledy. Určitě je tady to prostředí výborný. Je to hokejový město, přijde hodně lidí, bude se fandit, určitě se na to všichni těšíme."

Rozhodnutí opustit NHL a odejít do Omsku Sobotka přesto nelituje. O svém dalším angažmá a případném návratu do St. Louis ovšem stále nemá jasno. „Nic nového, řeší to agent."

Reklama