Hlavní obsah

Na Evropu vyrukuje Mrázek. Trenéři po výprasku od Kanady promíchali útoky

Toronto

Šest kanadských ran zanechalo na českých hokejistech hrajících na Světovém poháru těžké stopy, které se snažili rychle zahladit na nedělním tréninku. Trenérský tým nachystal několik změn v sestavě. Tou nejvýraznější je pondělní start gólmana Petra Mrázka proti týmu Evropy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Petr Mrázek na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Kanada - Česko 6:0

USA - Výběr Evropy 0:3

„Michal Neuvirth proti Kanadě odchytal skvělý zápas. Věříme, že Petr zachytá také dobře," prohlásil asistent Jiří Kalous.

Jedním z důvodů změn byl ale i zdravotní stav centra třetího útoku Radka Faksy, který byl po zápase s Kanadou otřesený a ještě včera po obědě nevypadal se šrámy v obličeji moc zdravě.

Pravděpodobná sestava proti Evropě: Mrázek - Kempný, Polák. Nakládal, Šustr, Z. Michálek, Jordán - Voráček, Plekanec, Palát - Pastrňák, Hanzal, M. Michálek - Hemský, Sobotka, Červenka - Birner, Jaškin, Frolík.

„Radek má zranění v horní části těla. Necítil se dobře, tak jsme ho do další hry nepustili. Dnes absolvuje další vyšetření a uvidíme, co bude dál. Myslím ale, že by v pondělí měl být v pořádku. Je lehce otřesený, necítil se na hru v té rychlosti, kterou předváděli Kanaďané," prohlásil týmový lékař Tomáš Vyskočil.

Pozměněné útoky ale vycházejí i z předvedeného výkonu proti Kanadě. Evropa se ale také ukázala v prvním zápase jako kompaktní tým, který spoléhá na zkušenost, rychlost i šikovnost.

„Hráli výborně organizovaně, disciplinovaně. Brejky jim vycházely. Tento způsob hry nebudou asi měnit. Mají výborné bruslivé hráče, rychlý přechod do protiútoku a na to si musíme dát pozor," tvrdil Kalous.

Víkendovou masáž od Kanady potřebují Češi rychle dostat z hlav. „Na náladě nám to nepřidalo. Naše hra nebyla dobrá, ale je to turnaj a jsme pořád ve hře," dodal Kalous.

„Víme, o co se hraje, víme, jak je to rozdané. Musíme se na to připravit a dokázat, že ty dobré zápasy v přípravě nebyly náhoda," řekl Mrázek.

Reklama

Související témata: