Hlavní obsah

Zápas s Kanadou byl rekordní. Porazí Češi vyslance Evropy?

Premiérové představení mají hokejové týmy na Světovém poháru za sebou. Zrodilo se už jedno překvapení, když Výběr Evropy porazil USA 3:0. Fanoušci také zažili první debakl, ten patřil české reprezentaci, která vyfasovala šest gólů od Kanady. Sama žádnou branku nedokázala vstřelit. Co říkají čísla po prvních čtyřech zápasech ve skupinách?

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Útočník Joe Thornton se mohl po utkání s Českem smát, Kanada vyhrálá 6:0.

Článek

Nejvíce gólů vstřelila Kanada, šest, Výběr Severní Ameriky čtyři. Na opačném konci tohoto hodnocení je USA a Česko, u obou mužstev svítí nula.

Co se týče četnosti a chuti střílet je po šedesáti úvodních minutách také v čele Kanada, český gólman Michal Neuvirth si zachytal více než dost, šlo na něj padesát střel. Při chuti byl i výběr mladíků Severní Ameriky, kteří proti Finsku vystřelili třiačtyřicetkrát.

Nejvíce trestných minut vyfasovala Kanada, dvanáct. Nejméně Finsko, čtyři. Výhodu početní výhody využila zatím čtyři mužstva, opět je na čele tým javorového listu. Vstřelil dva góly, přitom Češi měli pouze tři vyloučené hráče.

Hity Rusům nepomohly

Hity, dohrání protihráče, další z možných ukazatelů hry. Tady vládne tým z Evropy, a to Rusko s číslem dvaatřicet. Na opačném pólu je Švédsko, které dosáhlo na čtrnáct hitů, ale Rusko porazilo 2:1, což je podstatné.

Ze sedmi statistik, které jsou v tabulce, šest „nej" patří k utkání Kanada - Česko, jen hity patřily Rusku. Vždy jde o výsledek, ostatní numera nejsou tak podstatná. Pokud budeme brát jen konečný stav, tak Česko nevstřelilo gól, šest jich inkasovalo. Vše může být za pár hodin ale jinak, tým vedený trenérem Josefem Jandačem hraje od 21 hodin středoevropského času s Výběrem Evropy.

Statistiky po prvních zápasech SP
Kanada - Česko 6:0
Střely na branku5027
Trestné minuty126
Využití přesilovek20
Hity1716
Vyhrané třetiny30
USA - Výběr Evropy 0:3
Střely na branku3517
Trestné minuty88
Využití přesilovek00
Hity2519
Vyhrané třetiny02
Švédsko - Rusko 2:1
Střely na branku2928
Trestné minuty68
Využití přesilovek10
Hity1432
Vyhrané třetiny11
Tým Severní Ameriky - Finsko 4:1
Střely na branku4325
Trestné minuty64
Využití přesilovek10
Hity2726
Vyhrané třetiny21
Porazí čeští hokejisté Výběr Evropy?
Ano
59,1 %
Ne
40,9 %
Celkem hlasovalo 6657 čtenářů.

Reklama

Související témata: