Hlavní obsah

Slovenský gólman Halák držel Evropu proti Čechům: Bylo to mnohem těžší než s Američany

Toronto

Výraznou postavou Výběru Evropy je slovenský brankář Jaroslav Halák, který se zasloužil o vítězství proti USA a i v zápase s Českem patřil k nejlepším, když kryl z 30 střel 28. Hokejový „slepenec“ se výhrou 3:2 v prodloužení přiblížil k semifinále SP. „Proti USA nikdo nečekal, že bychom mohli uspět. Tým České republiky už však byl proti nám lépe připravený, bylo to neuvěřitelně těžké obzvláště posledních deset minut,“ pravil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Světový pohár, Česko vs. Evropa.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Světový pohár, Česko vs. Evropa

Byl to zvláštní pocit porazit Čechy?

Je to něco jiného, když hrajeme na mistrovství světa. V tomto mužstvu jsou hráči z celé Evropy.

Během dnešního utkání nebylo tolik střel v úvodu utkání. Ale důležité je, že jste podržel mužstvo v klíčových momentech...

Dnešní utkání bylo mnohem těžší než zápas proti USA. Dlouho Češi neměli žádné šance a najednou to bylo 1:1. Snažili jsme se udržet v zápase, co nejdéle. Věděli jsme, že Češi budou stále lepší a lepší. V posledních deseti minutách jsme měli, co dělat, abychom neinkasovali. Jsem rád, že se nám to podařilo. Měli jsme i hodně smůly během celého utkání. Klidně to mohlo být 6:2, ale Petr Mrázek byl vynikající, někdy jeho zákroky byly až neuvěřitelné.

Jak to bylo těžké pro brankáře, když ze začátku nešlo na vás mnoho střel?

Jako brankář se snažím číst během utkání hru. Dnes se mi to dařilo. V prodloužení měli Češi víc šancí, ale vyšlo to nám. Škoda, že se to nepodařilo v normálním čase, ale jsem vděčný i za dva body v prodloužení.

Nebude příští soupeř Kanada nad vaše síly?

Všichni víme, že Kanada je dobrá, mají skvělé mužstvo. Nemají slabiny, ale musíme hrát svoji hru a musíme se i na tento zápas připravit. A znovu opakuji, že musíme hrát šedesát minut. Nesmíme se dopouštět chyb a nechat se zbytečně vylučovat.

Přestože jste byli jako outsider do počtu, nyní jste téměř v semifinále...

V prvním zápase jsme mohli jen překvapit, což se nám podařilo, protože jsme vyhráli. Dnes jsme věděli, že Češi budou na nás připravení a že musí hrát lépe než proti Kanadě. Vynikající byl Mrázek, zachránil jim jeden bod. Jsem skutečně rád, že se nám podařilo vyhrát.

Pokládáte tento turnaj za vrchol své kariéry?

Ne, doufám, že přijdou ještě krásnější okamžiky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články