Hlavní obsah

Marchand stihl před finále SP uzavřít novou smlouvu s Bostonem

Boston

Kanadský hokejový útočník Brad Marchand stihl během úspěšného Světového poháru v Torontu dovršit jednání o prodloužení kontraktu s Bostonem, který má nově na osm let a 49 miliónů dolarů. V platnost vstoupí po této sezoně, kdy osmadvacetiletému vítězi Stanleyova poháru z roku 2011 vyprší současná čtyřletá smlouva celkem na 18 milionů dolarů.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Kanadský útočník Brad Marchand se raduje z gólu v zápase s Ruskem.

Článek

Marchand má za sebou podle statistik nejlepší základní část NHL v kariéře, když si v 77 zápasech připsal 61 bodů za 37 branek a 24 asistencí. Na světovém šampionátu v Rusku při premiéře v dresu Kanady přispěl ke zlatu čtyřmi trefami a třemi přihrávkami v deseti duelech.

Na Světovém poháru Marchand září v první formaci s hvězdou Pittsburghu Sidneym Crosbym a svým klubovým spoluhráčem Patricem Bergeronem. Dvěma góly zařídil semifinálové vítězství nad Ruskem 5:3 a je před soubojem na dva vítězné duely s Výběrem Evropy s pěti body za tři zásahy a dvě asistence druhým nejproduktivnějším hráčem turnaje.

V NHL je věrný barvám Bostonu, který jej draftoval v roce 2006 ve třetím kole na 71. pozici. V 454 duelech NHL si připsal 289 bodů za 153 branek a 136 přihrávek. V play off zaznamenal v 66 duelech 39 bodů (16+23).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články