Hlavní obsah

Sparta zdolala při vstupu do Tipsport Cupu Liberec

PRAHA

Hokejisté mistrovské Sparty vstoupili do obnoveného Tisport Cupu v domácím prostředí výhrou nad Libercem 4:3 po samostatných nájezdech. Vítěznou branku v nich vstřelila nová posila Tibor Melichárek. V běžné hrací době se za vítěze trefil dvakrát Jakub Langhammer.

Článek

Sparťané nastoupili bez brankáře Tomáše Duby, obránců Marka Černoška, Jána Tabačka, Jiřího Vykoukala, útočníku Tomáše Netíka, Michala Sivka, Petra Tona, Martina Štrby i nejzvučnější posily Petra Nedvěda.

V sestavě se naopak objevil jeho starší bratr Jaroslav Nedvěd, který se snaží prosadit do kádru. V dresu Bílých Tygrů se neobjevili zranění forvardi Václav Pletka, Lukáš Pabiška a bek Jiří Moravec, nenastoupil ani útočník Leoš Čermák.

Liberec se ujal v Praze vedení v 3. minutě, kdy otevřel skóre obránce Jan Holub, ale za deset minut vyrovnal Lotyš Aleksandrs Jerofejevs, jehož Sparta testuje. V druhé třetině se trefil dvakrát Langhammer, ale Liberec si díky trefám mladého útočníka Daniela Špačka a nové akvizice defenzívy Jiřího Hunkese vynutil v třetí části prodloužení.

Skupina C - předehrávka 3. kola:
Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky: 30. a 38. Langhammer, 13. Jerofejevs, rozhodující sam. nájezd Melichárek - 3. Holub, 45. Špaček, 48. Hunkes. Rozhodčí: Fraňo - Lhotský, Svoboda.

Reklama

Související témata: