Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v poháru o gól Slavii

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic v úterý v Tipsport Cupu vydřeli vítězství 2:1 nad pražskou Slavií, která se třemi porážkami ze čtyř zápasů uzavírá tabulku skupiny B.

Článek

Jihočeši poprvé nasadili útočníka Kůrku, jenž v úvodu hýřil aktivitou, ale postupně na něm bylo znát tréninkové manko. Místo nemocného Nováka v obraně zaskakoval junior Havran, na ledě se neobjevil ani Mucha. Nezáživný průběh první třetiny okořenily pouze šance domácího Kůrku a slávisty Tomici, ve vlastním oslabení ohrozil brankáře Turka obránce Žižka.

Ve druhém dějství nejprve Hübl orazítkoval tyčku a poté hostující Vondrka neproměnil sólový nájezd ve vlastním oslabení. Skóre otevřel Toman střelou od modré čáry, druhou trefu přidal Hübl dorážkou při přesilovce. O minutu později snížil Bednář, který ze samostatné akce umístil kotouč pod Turkovy betony. Ve 47. minutě budějovický Květoň trefil tyčku, v rušném závěru se skóre již nezměnilo.

Vítkovický Prusek vychytal v souboji s Třincem nulu

Po dvou výhrách nad Vsetínem zvítězili hokejisté Vítkovic i ve třetím utkání Tipsport Cupu. V hutnickém derby porazili brankami Burgra, Proroka a Hubáčka Třinec 3:0.

"Opět skvělý výkon odvedl brankář Prusek a pochválit musím rovněž za předvedený výkon na začátku sezony všechny čtyři pětky," zhodnotil utkání vítkovický trenér Miroslav Fryčer.

Kladno rozhodlo zápas s Chomutovem v přesilovkách

O osudu zápasu rozhodla největší kladenská zbraň v podobě využitých přesilovek, z nichž vítězové zaznamenali hned čtyři ze svých šesti branek. Na začátku třetí části měli Středočeši dvojnásobnou výhodu, ve které vstřelili dva góly a definitivně zlomili odpor snaživého Chomutova. Severočeši byli v prvních dvou dvacetiminutovkách extraligovému soupeři zdatným sokem, doplatili však na zbytečná vyloučení.

Lasselsberger porazil i Znojmo

Také svůj třetí zápas ve čtvrtfinálové skupině Tipsport Cupu dokázal plzeňský Lasselsberger vyhrát, když porazil na domácím ledě znojemské Orly 5:2. Jihomoravané obhajují vítězství z posledního ročníku poháru 2003.

Trenér Plzně Kučera nechal v úterý odpočívat útočné trio Dvořák, Kracík, Matějovský a obránce Benáka. Orli zase postrádali dlouhodobě zraněného Troligu, zkušeného Dopitu a gólmanskou jedničku Trvaje.

Domácímu mužstvu vyšla dokonale úvodní dvacetiminutovka, v níž třikrát skórovalo. Nejprve v přesilové hře trefil Dobrovolný přesně pravý horní roh Kamešovy branky a poté v závěru třetiny přidal druhou branku pohotovou dorážkou během výhody Divíšek. Téměř půldruhé minuty před sirénou navíc vyjádřil převahu Lasselsbergeru třetím gólem Fabuš, který opakovanou střelou potrestal čtvrtý menší trest Znojma.

Do prostřední části vstoupili lépe hosté a díky zlepšenému pohybu dostali domácí hráče pod tlak. Vyústěním byla branka Meidla, jenž využil zaváhání plzeňské obrany a po samostatném úniku překonal Málka povedeným blafákem. Poté plzeňskému gólmanovi dvakrát pomohla branková konstrukce při teči Padělka a bombě Tesaříka.

Konec třetiny však znovu patřil domácím. Po dlouhém pasu Adamského skóroval bekhendovým blafákem Šindel a za chvíli během přesilovky na brankovišti dorazil puk do sítě Ludvík. Ve třetí třetině ještě snížil tečí v početní výhodě Kucharczyk.

Vsetín porazil Zlín v prodloužení

Hokejisté Vsetína se v pohárovém utkání dočkali prvního bodového zisku. S regionálním rivalem ze Zlína ještě čtrnáct minut před koncem prohrávali o dva góly, ale Fadrný s Hrňou dvěma slepenými góly během 66 vteřin Valachům zajistili prodloužení, v jehož závěru rozhodl o domácím vítězství obránce Šmach.

Pardubice porazily Ústí nad Labem až v nájezdech

Favorizované Pardubice rozhodly vyrovnaný zápas na ledě extraligového nováčka z Ústí nad Labem až v samostatných nájezdech a upevnily si vedení ve skupině C, zatímco Ústí získalo první bod v pohárové soutěži.

Domácí začali lépe a v 7. minutě nevyužil ústecký Míka sólový nájezd. Pardubický brankář Růžička poté čaroval při ústecké přesilovce pět na tři, ale na začátku poslední minuty první části hry přivedl Ústí do vedení Janků střelou nad lapačku.

Ve druhé třetině zvýšily Pardubice tempo a obléhaly ústeckou branku, ale v polovině zápasu se dostal domácí Klimt v oslabení před branku hostů a bekhendem protlačil puk za Růžičku. Za pouhých 19 sekund snížil střelou pod tyčku Petr Sýkora a za další čtyři minuty vyrovnal Ondřej po přihrávce Tvrdíka. V závěru druhé třetiny nevyužilo Ústí téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři.

Třetí třetinu začali lépe znovu domácí. V 51. minutě nezužitkoval sólo Liščák, o minutu později projel před brankou Ústí Pivko a získal Pardubicím poprvé vedení. Za minutu vyrovnal v přesilovce Hořava po pěkné přihrávce Čalouna. Prodloužení rozhodující branku nepřineslo a v samostatných nájezdech uspěli pardubičtí Sýkora a Pivko, zatímco domácí střelci na Růžičku nevyzráli.

 Karlovy Vary si poradily s Litvínovem

Hokejisté karlovarské Energie ve svém čtvrtém utkání Tipsport Cupu přehráli Litvínov jasně 3:0 a osamostatnili se v čele skupiny A, zatímco jejich soupeř tabulkové pořadí uzavírá.

Domácí otevřeli skóre již ve 2. minutě pohotovou střelou Hluchého. Hosté mohli srovnat krok v závěru první třetiny, nevyužili však téměř minutovou přesilovku pět na tři.

Ve druhé polovině druhé třetiny měli hosté další dvě skvělé příležitosti k vyrovnání, ale brankář Sáblík byl na místě. Naopak ve 37. minutě unikl Košťál a parádní ranou zvýšil na 2:0.

V úvodu třetí dvacetiminutovky nevyužil Litvínov ani čtyřminutovou početní výhodu pět na čtyři a domácí už dovedli jinak celkem vyrovnaný zápas do vítězného konce. Jejich třetí branku přidal Bílek. Patnáct vteřin před koncem mohl výhru navýšit Kumstát, sólový nájezd však neproměnil.

Skupina A - 3. kolo:
Kladno - KLH Chomutov 6:3 (1:1, 1:1, 4:1)
Branky: 3. a 57. Ševc, 35. Čurilla, 41. Martin Procházka, 42. Horna, 52. Frolík - 14. Jíra, 23. Charousek, 59. Boušek. Rozhodčí: Jeřábek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 10:9. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 250.
Energie Karlovy Vary - Chemopetrol Litvínov 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 2. Hluchý, 37. Košťál, 57. Bílek. Rozhodčí: Jebavý - M. Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 8:6. Bez využití. Diváci: 800.
Skupina B - 3. kolo:
Mountfield České Budějovice - Slavia Praha 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky: 29. Toman, 37. V. Hübl - 39. Bednář. Rozhodčí: Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 850.
Lasselsberger Plzeň - HC Znojemští Orli 5:2 (3:0 , 2:1, 0:1)
Branky: 5. Dobrovolný, 17. Divíšek, 19. Fabuš, 37. Šindel, 39. Ludvík - 23. Meidl, 56. Kucharczyk. Rozhodčí: Würthrle - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 8:9, navíc Vampola 10 min., Adamský, Dobrovolný - Kotaška, Svoboda všichni do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 1650.
Skupina C - 6. kolo:
Slovan Ústečtí Lvi - Moeller Pardubice 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Branky: 20. Janků, 30. Klimt, 54. Hořava - 53. a rozhodující sam. nájezd Pivko, 31. Sýkora, 35. Ondřej. Rozhodčí: Šír - Podrazil, Špringl. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2650.
Skupina D - 2. kolo:
Vítkovice Steel - Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 16. Burger, 34. Prorok, 43. Hubáček. Rozhodčí: Smeták - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:8, navíc Gulaši (Vítkovice) 10 min. Využití. 2:0. Diváci: 1100.
Vsetínská hokejová - RI Okna Zlín 5:4 v prodl. (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
Branky: 16. Hruška, 24. Stantien, 50. Fadrný, 51. Hrňa, 65. Šmach - 17. Pšurný, 27. Záhorovský, 41. Vlach, 46. Balaštík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.