Hlavní obsah

Litvínovský brankář Franěk se bál infarktu, přímo z ledu jel do nemocnice

LITVÍNOV

Chvíle strachu zažil ve čtvrtečním přípravném zápase hokejový brankář Petr Franěk i celý litvínovský tým. Zkušený gólman musel v polovině první třetiny odstoupit z utkání Českého poháru na ledě Chomutova a putoval do nemocnice s podezřením na srdeční zástavu.

Článek

"Začal zápas a po chvíli jsem ucítil nějaký tlak na prsou. Nechtěli jsme riskovat, tak jsem radši odjel na vyšetření do nemocnice," popsal Franěk své problémy na klubovém webu. Vyšetření na EKG v chomutovské nemocnici ukázalo, že je v pořádku. "Takže můžu normálně dál trénovat," oddechl si pětatřicetiletý brankář.

Aktérům zápasu zatrnulo i proto, že si většina z nich pamatuje problémy se srdcem u jiných hokejistů. Obránce Jiří Fischer před lety zkolaboval na střídačce Detroitu a následně musel ukončit aktivní kariéru, Rus Alexej Čerepanov z Omsku dokonce před dvěma lety v Čechově zemřel.

Franěk může dál hrát bez omezení. "Bylo to nepříjemné, člověk se obává, aby nešlo o něco se srdcem. Zažít znovu už bych to nechtěl," dodal člen zlatého českého týmu na mistrovství světa ve Vídni 1996.

Reklama

Související témata: