Hlavní obsah

Trenér Varaďa zúžil soupisku české dvacítky před MS na 25 hráčů

Praha

Den po posledním přípravném utkání české hokejové dvacítky proti Slovensku (4:2) zúžil trenér Václav Varaďa soupisku o dalších pět jmen. Na světovém šampionátu juniorů v Ostravě a v Třinci, který ve čtvrtek 26. prosince zahájí v Ostravar Aréně souboj domácích hokejistů s Ruskem, si nezahrají brankář Jan Bednář, obránce Miroslav Kukla a útočníci Martin Lang a Filip Koffer a Jaroslav Brož.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Trenér Václav Varaďa zúžil kádr pro juniorské MS

Článek

„Rozhodování o zúžení sestavy bylo zvláště u některých hráčů velmi složité. S kolegy trenéry jsme ještě večer po zápase se Slovenskem dlouho vše probírali. Všem hráčům, kteří opustili tým, jsme popřáli hodně štěstí, zdraví a úspěchů v kariéře a současně poděkovali za jejich práci a snahu v průběhu celého přípravného kempu," řekl Varaďa.

Česká reprezentace do 20 let v úterý zápasem se Slovenskem v Třinci ukončila přípravný kemp ve Frýdku-Místku. V pondělí se tým přesouvá do Ostravy, kde absolvuje v Ostravar Aréně jeden trénink. Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů 2020 odstartují čeští hokejisté v Ostravě ve čtvrtek 26. prosince zápasem proti Rusku (15 hodin).

„Na Štědrý den budou mít hráči volno, aby si mohli Vánoce užít s rodinami. Sejdeme se se znovu 25. prosince," objasnil reprezentační trenér nejbližší program českých juniorů.

V týmu je jedenáct hráčů z českých soutěžích, tři z evropských a zbytek působí v zámoří.

Juniorské MS začne 26. prosince, český tým utká ve skupině B s Ruskem, Německem, USA a Kanadou.

Nominace ČR:
Brankáři: Nick Malík (Třinec), Lukáš Dostál (Ilves Tampere/Fin.), Lukáš Pařík (Spokane/WHL),
obránci: Jan Mlčák, Tomáš Dajčar (oba Litoměřice), Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Ivan Lytvynov (České Budějovice), Martin Haš (Tappara Tampere/Fin.), Radek Kučeřík (Saskatoon/WHL), Libor Zábranský (Moose Jaw/WHL), Šimon Kubíček (Seattle/WHL),
útočníci: Otakar Šik, Vojtěch Střondala (oba Litoměřice), Jan Šír (Liberec), Karel Plášek (Brno), Jan Myšák (Litvínov), Matěj Blümel (Pardubice), Petr Čajka (Ženeva/Švýc.), Jakub Lauko (Providence/AHL), Michal Teplý (Winnipeg/WHL), Jan Jeník (Hamilton/OHL), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie/OHL), Matěj Pekař (Barrie/OHL), Adam Raška (Rimouski/QMJHL), Ondřej Pavel (Fargo/USHL).
Program českého týmu na MS U20 ve skupině B:
Čtvrtek 26. prosince 2019: Česká republika - Rusko (15 hodin, Ostrava)
Sobota 28. prosince 2019: Česká republika - Německo (15 hodn, Ostrava)
Pondělí 30. prosince 2019: USA - Česká republika (19 hodin, Ostrava)
Úterý 31. prosince 2019: Kanada - Česká republika (19 hodin, Ostrava)

Reklama

Související témata: