Hlavní obsah

Krutil dostal na MSJ trest na jeden zápas za faul na Kaliyeva

Český obránce Michael Krutil dostal na MS hokejistů do 20 let od disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF) trest za faul na amerického útočníka Artura Kaliyeva z USA. Přijde tak o čtvrteční závěrečný zápas českého týmu proti Rakousku. Výběr kouče Karla Mlejnka v něm bude hrát dnes od 20:00 SEČ o potvrzení postupu do čtvrtfinále, ke kterému potřebuje proti nováčkovi minimálně bod.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Obránce české hokejové dvacítky Michael Krutil umí přitvrdit, poznal to třeba Švéd Alexander Holtz. Mladý Čech teď dostal mistrovství světa v Edmontonu od disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF) trest na jeden zápas za faul na amerického útočníka Artura Kaliyeva.

Článek

Krutil fauloval Kaliyeva ve 46. minutě úterního utkání, jež český tým prohrál 0:7. Disciplinární komise zákrok, který kanadští sudí Michael Campbell a Carter Sandlak v zápase nepotrestali, vyhodnotila jako podkopnutí.

Osmnáctiletý Krutil, jehož v říjnu draftovalo ve čtvrtém kole na 110. místě Chicago, sehrál na turnaji tři zápasy a nebodoval. Obránce Sparty, který v této sezoně působil i v prvoligových Litoměřicích, je druhým potrestaným českým hráčem na turnaji. Distanc na jeden zápas za vražení na hrazení slovenského obránce Šimona Bečára z přípravného duelu dostal útočník Adam Raška, který pak vynechal úvodní zápas MSJ se Švédskem (1:7).

Reklama

Související témata: