Hlavní obsah

Hejnová už nechodí jako stará bába. Když ji okukovaly Dánky, ještě zrychlila

Rio de Janeiro

Na rozhovor přišla s olympijskými kruhy namalovanými na nehtech. „Dobrý, ne? Ale sama jsem si to nedělala, to by vypadalo jinak,“ usmívala se překážkářka Zuzana Hejnová. Dobrá nálada dvojnásobnou mistryni světa neopouští, do soutěží vstoupí v úterý ve 2.30 SELČ.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Česká běžkyně Zuzana Hejnová v olympijské vesnici.

Článek

Cítíte se po tréninkové pauze dobře připravena?

Věřím, že ano. Z posledních tréninků mám docela radost, teď už budu jen odpočívat a půjdu se rozcvičit. Takže myslím, že jsem připravená. Když jsem běžela dvakrát do sedmé překážky, vypadalo to dobře. Já se v těch časech moc nevyznám, ale trenér byl spokojenej, ségra mi ty časy vždycky porovnává a teď jen napsala: „Hustý, to je docela rychlý." Tak snad je to pravda. (úsměv)

Po potížích s achilovkou už vám běhání v tretrách nečiní potíže?

Je to v pohodě. Už jsem víc odpočívala, takže i ráno je to docela dobré, že už nechodím jak stará bába, ale zase jako mladá paní. Musím zaťukat.

Jak jste se zatím srovnala s hodně proměnlivým počasím?

Jeden den jsem absolvovala rovinky tady ve vesnici v dešti, naštěstí není zima, ale ten vítr byl nepříjemný. Snad se uklidní, jinak by znehodnotil výkony.

Okukujete v tréninku soupeřky, jak na tom jsou?

Přijde mi, že spíš pokukují po mně. (úsměv) Viděla jsem tři Dánky, jak mě pozorovaly, jejich trenér taky... Já sama nikoho moc neviděla.

Tak jste dánským pozorovatelům dala najevo, že jste na tom dobře?

No, běhala jsem rychleji, než jsem měla. Mě vždycky namotivuje, když na mě někdo kouká.

Celkový dojem z olympiády máte zatím jaký?

Myslím, že to je zatím nejslabší, co jsem zažila na olympiádách. Máme tady skvělé zázemí, všichni se o nás starají. Ale co se týče ubytování nebo servisu, je to nejslabší.

A česká parta? Většina sportovců si ji pochvaluje...

Je fakt dobrá. Hrozně mě překvapili tenisti, jak jsou fajn a že je olympiáda pro ně prestižní turnaj. Samozřejmě, někdo sem nejel, ale ti naši do toho jdou naplno a i to dělá hrozně dobrou atmosféru.

Reklama