Hlavní obsah

Na Krpálka číhají dva mistři světa, na Ježka obhájce zlata

Rio de Janeiro

Na judistu Lukáše Krpálka číhá už ve čtvrtfinále olympijského turnaje kategorie do 100 kilogramů úřadující mistr světa Rjúnosuke Haga. Jaromír Ježek zase může ve 2. kole váhy do 73 kilogramů vyzvat obhájce zlaté medaile Lašu Šavdatuašviliho. Dnešní los nepřál ani Pavlu Petřikovovi, který v osmifinále může narazit na mistra světa z roku 2013 Japonce Naohisu Takata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Judista Lukáš Krpálek s partnerkou a synem Antonínem během odletu na OH.

Článek

Krpálek, který patří k českým medailovým nadějím, byl jako jediný z českých reprezentantů mezi nasazenou osmičkou své váhové kategorie. Jak už ale před dnešním odletem do Ria de Janeiro tušil, moc mu to nepomohlo. Vstoupí sice až do 2. kola soubojem s vítězem duelu mezi Afgháncem Tawfiqem Mohammadem Bachšim a Portugalcem Jorgem Fonsecou, ale pak už ho čekají jen velmi náročné výzvy.

V osmifinále pravděpodobně dojde na duel s mistrem světa z roku 2009 Maximem Rakovem, kterého však Krpálek v posledních dvou zápasech porazil, a pro případné čtvrtfinále je favoritem loňský mistr světa Haga. Na semifinále se pak rýsují další Krpálkovi neoblíbení soupeři Henk Grol, Cyrille Maret či Toma Nikiforov.

Ještě těžší los má Ježek. Začne s mladým Kubáncem Magdielem Estradou a pak už bude muset zdolat Šavdatuašviliho, který vyhrál hry v Londýně i následné mistrovství Evropy. Ježek s ním prohrál i svůj poslední zápas ve finále květnové Grand Prix v Almaty.

Reklama

Související témata: