Hlavní obsah

Koho chtějí čeští sportovci potkat v olympijské vesnici? Někteří překvapili

Praha

Tisíce sportovců v jedné vesnici, výjimečné vesnici, taková je realita po dobu dvou týdnů při olympijských hrách. V těchto dnech brazilské Rio a směsice národností a zvyků. Na jednom místě potkáte nejlepší sportovce naší planety. Právě zde můžete narazit opravdu na kohokoliv. S kým by se rádi potkali čeští olympionici?

Koho chtějí čeští sportovci potkat v olympijské vesnici?Video: Sport.cz

 
Článek

Asi nebude překvapením, že nejčastěji padlo jméno nejrychlejšího muže planety - Usain Bolt není favoritem jen pro české sportovce. Při otázce, koho by chtěl potkat Lukáš Krpálek, tak jsme se odpovědi nedočkali, ale po příjezdu do olympijské vesnice už český judista zveřejnil na sociálních sítích fotku právě s Boltem.

Mezi častými jmény byl také fenomenální a nejúspěšnější sportovec her Michael Phelps. Dostalo se i na americký basketbalový tým. Skifařka Miroslava Topinková Knapková by ráda potkala zase svého trenéra. Snad se jí to podaří.

Vodní slalomář Jiří Prskavec by se rád viděl s Boltem, a to z jednoho důvodu. „Zajímalo by mě, jak je velký. Přijde mi, že je obrovský." Ve skutečnosti je mezi nimi rozdíl 23 centimetrů.

„Mám ráda tu směs národů, to se mi líbí nejvíc. Vyměnila jsem si odznáček s Východním Timorem, to byla výprava dvou závodníků, to bylo opravdu raritní," vzpomínala před odletem zase oštěpařka Barbora Špotáková.

Reklama

Související témata: