Hlavní obsah

Bruns si užívala, jak její jméno stoupá ve výsledcích. Opět střílela olympijské finále

Michal Osoba (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Po čtyřech letech střílela v olympijském finále. V Londýně pod jménem Sýkorová vybojovala bronz, v Riu už jako Adéla Bruns po dramatickém průběhu kvalifikace třípolohové malorážky brala sedmé místo. A rodačka ze Zlína byla maximálně spokojená, vždyť do finále postoupila teprve podruhé v sezóně. „Já to ani jako obhajobu medaile nebrala,“ ujišťovala.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Česká střelkyně Adéla Bruns v Riu.

Článek

Jak jste prožívala poslední minuty kvalifikace? Sama už jste měla dávno odstříleno, do postupující osmičky vás posunula zaváhání soupeřek...

Mě bavilo, jak to mé jméno skákalo v pořadí nahoru. Střílela jsem brzo a pak se docela rozfoukalo, tak jsem vydělala na tom, že jsem střílela rychle. A ostatní holky stojáka docela kazily. Je to olympiáda, byly taky nervózní, poslední položky jsou nejhorší.

Vždycky patříte k těm, které mají kvalifikaci rychle odstřílenou?

To ne, byla to i taktika. Nechtěla jsem střílet dlouho při nástřelu, pak by se to protahovalo. Proto jsem si řekla, že nástřelných ran bude málo, a když to bude dobré, půjdu rovnou do závodu. Mezi klečákem a ležákem jsem měla jen šest nástřelných ran, normálně mívám třeba patnáct, mezi ležákem a stojákem jich tu bylo jen pět. Je to málo, ale já cítila, že jsem dobře připravená, nechtěla jsem na nic čekat.

Pak už jste netrpělivě sledovala tabuli s výsledky?

Když jsem skončila, dívala jsem se. Věděla jsem, že Kubánka střílela kousek vedle mě, stál tam trenér a říkal, že když dá dvě devítky, tak jsem tam. Já si pomyslela, že je nedá, ale fakt tam byly.

Takže jste postupu moc nevěřila,

Moc ne, i když potom, co jsem viděla, jak střílí... Ale ono je to padesát na padesát, může dát i špatnou ránu, foukne vítr a je z toho desítka, všechno je možné.

Pak přišla úleva?

Určitě jsem byla strašně ráda. Vždyť Snježana Pejčíčová vyhrála skoro všechny Světové poháry, v jediném byla druhá a tady se jako největší favoritka nedostala do finále. Takže pro mě je to fakt úspěch.

Ve finále jste hned v úvodní položce vkleče nabrala ztrátu, kterou jste pak stahovala...

Ale třeba kdybych zastřílela klečáka výborně a byla na prvním místě, pak bych byla víc nervózní a ležák a stoják by nebyl tak dobrý. Ono je propojené všechno se vším...

Reklama

Související témata: