Hlavní obsah

Dvořák se parťákovi z deblu omlouval. Já ale ztuhl o dvacet metrů později, říkal Radoň

Rio de Janeiro

Ještě v polovině kilometrové trati jejich loď vystrkovala špičku z hladiny laguny Rodriga de Freitas na třetím místě. V závěru finále olympijského závodu ale chyběly deblkanoistům Jaroslavu Radoňovi a Filipu Dvořákovi síly a česká posádka projela cílem sedmá.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Čeští kanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák na olympijské trati.

Článek

Deblířům se tak nepodařilo vylepšit páté místo z Londýna a zklamání bylo zvlášť patrné na zadákovi Dvořákovi. „Z mé strany to bylo na ho... Vůbec jsem nepřidal k posádkovému výkonu svůj díl práce. A pokud tam není sto procent, tak nemůžeme být se světovou špičkou konkurenceschopní. Jarda tahal, co to šlo, ale já jsem od poloviny trati sotva viděl. Je mi to vůči Jardovi hrozně líto," sypal si popel na hlavu.

Radoň ale sebekritiku parťáka odmítl. „Z Filipovy strany to nebylo špatné. A jestli na pětistovce ztuhnul, tak já ztuhl dvacet metrů za ním. Jeli jsme strop, snažili jsme se až do konce. Když jsme do Ria jeli, tak jsme nemluvili o medaili, ale šest let patříme do špičky a samozřejmě jsme měli svůj sen. Nakonec to ale bylo hrozně daleko," líčil háček.

Oba se přitom shodli, že kvalifikační kritéria nepustila na start řadu špičkových soupeřů a medaile nemusela být nereálná. „Když si vzpomenu, kolik špičkových lodí jsme nechali v dokvalifikaci za sebou... Ale my nominační podmínky nepíšeme, to je věc bafuňářů," poznamenal Radoň. „Medaile nevisela nějak vysoko. Na olympiádě je to kolikrát i trochu lehčí než na mistrovství světa. Ale je to jeden závod, jeden okamžik za čtyři roky a je potřeba ho zvládnout. Což se nám dneska nepodařilo," doplnil Dvořák.

Dají si deblíři třetí šanci za čtyři roky v Tokiu? „To jsme vůbec neřešili. Příští rok je mistrovství světa v Račicích, toho se určitě chceme zúčastnit. Na další rozhodování máme dost času na podzim. Užijeme si teď nějaké volno, pak si to srovnáme v hlavě," dodal Radoň.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články