Hlavní obsah

Barra, to je olympijský park na miliónu metrů čtverečních

Praha

Přípravy na slavnostní zahájení olympijských her finišují. Největší sportovní událost roku budou hostit čtyři hlavní zóny: Copacabana, Macaranã, Deodoro a Barra Olympic Park, který patří mezi nejvíce rozlehlé. Příští týden v pátek vypukne svátek, kde se sejdou nejlepší sportovci světa na jednom místě, v brazilském Riu.

Barra - olympijský park v RiuVideo: SNTV

 
Článek

Barra Olympic Park zahrnuje olympijské golfové hřiště. Dále zde najdete Carioca Arenu, kde se představí hvězdy NBA, dále judisté a vyznavači taekwonda. Součástí je i Future Arena a Maria Lenk Aquatics Centre, kde fanoušci uvidí vodní pólo a synchronizované plavání.

Olympic Aquatics Stadium má kapacitu 18 tisíc míst, zde mají zázemí plavci a opět vodní pólo. Olympic Tennis Centre je připraven pro tenisty, hlediště centrálního kurtu pojme deset tisíc diváků. Součástí Barry je také Rio Olympic Arena, Olympic Velodrome a Riocentro, které zažije boje ve vzpírání, stolním tenisu a badmintonu.

Celkem tento park dá prostor šestnácti olympijským sportům a devíti paralympijským. To vše na 1,18 miliónu metrů čtverečních.

Reklama

Související témata: