Hlavní obsah

Brazilské a americké volejbalistky neprohrály ve skupině ani set

Rio de Janeiro

Ani jediný set neprohrály brazilské volejbalistky v základní skupině olympijského turnaje v Riu. Obhájkyně zlatých medailí z Londýna ji zakončily nedělním vítězstvím v duelu dosud neporažených celků nad ruskými mistryněmi Evropy a ve čtvrtfinále se utkají s Čínou. Ve druhé skupině jsou obdobně úspěšné Američanky.

Foto: Yves Herman, Reuters

Trenér amerických volejbalistek Karch Kiraly, kdysi sám velmi úspěšný hráč.

Článek

"Naše dosavadní skóre vůbec nehraje roli, důležité jsou jenom výhry. A s Čínou to bude stejné. Může to být velký boj, jsme připravené i na pět setů, ale vyhrajeme znovu," řekla brazilská kapitánka Fabiana Claudinová.

Brazilky se tak na počátku olympijského turnaje představily v úplně jiném světle než před čtyřmi lety. Tehdy ve skupině dvakrát prohrály a postoupily až ze čtvrtého místa, ve čtvrtfinále s Ruskem pak odvrátily šest mečbolů. Nakonec ale došly až ke zlatu, stejně jako v Pekingu.

Druhou skupinu v Riu vyhrály úřadující mistryně světa Američanky rovněž bez zaváhání. Svěřenkyně slavného trenéra Karche Kiralyho nastoupí ve čtvrtfinále proti Japonsku a pokusí se udělat další krok k prvnímu olympijskému triumfu.

"Upřímně, moc jsem nečekal, že to zvládneme bez porážky," řekl Kiraly po nedělní výhře 3:1 nad Čínou. Jeho tým nejvíce prověřily Nizozemky, které podlehly až v tie-breaku.

Další čtvrtfinálové dvojice vytvoří Korea s Nizozemskem a Rusko se Srbskem. Ze hry už jsou naopak Italky, semifinalistky předloňského mistrovství světa, které z pěti zápasů dokázaly vyhrát jen nad Portorikem.

Reklama

Související témata: