Hlavní obsah

Nadal nemá formu, Djokovič je nadšený z olympiády. Dojde na jejich souboj?

Mistři tenisových kurtů míří do Ria, dojde na jejich souboj? Rafael Nadal a Novak Djokovič, tenisté, kteří mnohokrát prokázali, že na dvorcích dokážou diváky pobavit a nadchnout. Srb se předvede v Brazílii jako tenisová jednička, Španěl je v úplně jiné roli, byl zraněný, netrénoval. Nad jeho výkony visí otazník.

Nadal a Djokovič míří do Ria.Video: SNTV

 
Článek

Nadal bude španělským vlajkonošem. Předchozí týdny měl zraněné zápěstí, zatím sám neví, jestli nastoupí do čtyřhry. „Nejsem v nejlepší formě, musíme být realističtí, dva měsíce jsem nehrál zápas, uvidíme. Ještě mám pár dní, poté se s týmem rozhodneme, co bude nejlepší," řekl tenista po příletu do Ria.

Takové problémy neřeší Djokovič, je rád, že je součástí olympiády. „Je to největší sportovní událost, je to skvělé, je čest být toho součástí. Myslím, že se mi to bude líbit jako v Pekingu a Londýně 2012, kde jsem nesl vlajku své země. To byl jeden z nejúžasnějších okamžiků v mém životě," přiznal Srb, který v Pekingu 2008 vybojoval ve dvouhře bronzovou medaili. Nadal bral zlato.

Někteří sportovci odmítli odcestovat do Ria kvůli viru zika, ale toto není problém pro Srba, je v klidu. Podle brazilského ministerstva zdravotnictví se nemusí účastníci her obávat. Počet nakažených je velmi nízký, navíc všechna sportoviště budou kontrolována.

Reklama

Související témata: