Hlavní obsah

Strýcová nechce sedět na pokoji. Předvádí tu cviky, které jsem nikdy neviděla, říká

sob (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Na začátku roku si tenistka Barbora Strýcová sepsala cíle a přání, které by si v sezóně ráda splnila. A účast na olympiádě v Riu byla na seznamu hodně vysoko. „Byl to jeden z mých snů,“ netají se Strýcová. Vždyť poprvé a dosud naposledy startovala na olympiádě před dvanácti lety v Aténách.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Barbora Strýcová při nedávném utkání s Caroline Garciaovou z Francie v prvním kole v Montrealu.

Článek

Mezi tréninky tak zvídavě prochází olympijskou vesnicí, občas nakoukne do posilovny. „Koukám, jak makají a dřou sportovci z různých oborů, dělají cviky, které jsem nikdy neviděla," popisuje třicetiletá Strýcová.

Naposledy ji ve čtvrtek zaujal jeden ze zápasníků. „Toho jsem si musela natočit, když jsem viděla, co předváděl. Dělal různé cviky na rychlost, bylo zajímavé vidět, v jaké frekvenci," líčila tenistka s uznáním v hlase.

Žádné pro ni známé tváře ze zahraničních výprav zatím Strýcová ve vesnici nepotkala. Kromě tenistů, samozřejmě. „Možná i jsou slavní, ale jak některé sporty moc nesleduju, nevím, kdo to je," krčí rameny. „Ale každý sportovec ve vesnici je svým způsobem dobrý," má jasno.

Na úvod čeká velkou bitvu

Studium života v olympijské vesnici ji nijak neodvádí od přípravy na turnaj. „Na kurtu každý den odevzdám, co mám, a pak si dělám svoje věci, které mi pomáhají, abych byla připravena. Nechci pořád jenom přemýšlet, s kým a jak hrát. Chci poznávat nové lidi a nesedět jen na pokoji," vysvětluje Strýcová a už se může pochlubit novými kamarády. „Bavím se s plavkyněmi, stolními tenisty, cyklisty... Ale různě se tam potkáváme všichni a máme pohodu," pochvaluje si Strýcová.

Turnajovou šichtu ve dvouhře zahájí proti Belgičance Yanine Wickmayerové. Při loňských dvou vzájemných zápasech na tvrdém povrchu v Lucemburku a Antverpách neztratila ani set. „Ale teď vyhrála turnaj ve Washingtonu, bude to hodně těžké," očekává Strýcová tuhou bitvu hned v prvním kole.

Porazí Barbora Strýcová v prvním kole olympijského turnaje Belgičanku Yaninu Wickmayerovou?
Ano
91,3 %
Ne
8,7 %
Celkem hlasovalo 5762 čtenářů.

Reklama

Související témata: