Hlavní obsah

Veslaře nepustil v Riu na vodu silný vítr. Synek musel jen na trenažér

Rio de Janeiro

Nepřízeň počasí poznamenala přípravu veslařů v dějišti olympijských her v Riu de Janeiro. Pořadatelé byli s ohledem na silný vítr nuceni zrušit dnešní tréninky na jezeře Lagoa Rodrigo de Freitas, kde budou veslaři od soboty bojovat o medaile.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Dějiště veslařských bitev, ilustrační snímek.

Článek

"V neděli všechny naše posádky trénovaly v polojasném počasí za mírného bočního větru. Dnes ráno je situace jiná. Je sice jasno, ale v sedm hodin pořadatelé oznámili, že z důvodu silného větru je dráha pro trénink uzavřena," uvedlo vedení české veslařské výpravy na svém webu.

Medailoví kandidáti Ondřej Synek a Miroslava Topinková Knapková i další čeští reprezentanti tak dnes museli k tréninku využít pouze trenažéry. Topinkovou Knapkovou zastihla zpráva o zrušeném tréninku ještě ve vesnici, takže šla na trenažér tam, stejně jako lehká čtyřka. Synek už byl na cestě, proto využil trenažér na závodišti. Ujel zhruba 17 kilometrů.

"Nijak vážně nás zrušení tréninku neranilo," uvedl trenér Milan Doleček. "Teď už by se zase dalo veslovat, ale zpátky nepojedeme, cesta je dlouhá. Žádný problém to není, do závodů je ještě spousta času," dodal.

Povětrnostní podmínky již v Riu lehce poznamenaly přípravu jachtařů. Vlivem silného větru se v sobotu zhroutilo molo v Marině da Gloria. Pořadatelé však prohlásili, že stavbu nejpozději do čtyř dnů opraví.

Reklama