Hlavní obsah

Skifař Synek se v Riu necítí optimálně: Fouká, jsou půlmetrové vlny, to se nedá jet

Rio de Janeiro

Na vousem zarůstající tváři úsměv, občas prohodil nějaký vtípek. Přesto skifař Ondřej Synek nebyl úplně ve své kůži, z tréninku v areálu Lagoa Rodrigo de Freitas se vracel do olympijské vesnice mírně rozladěný.

Foto: Tibor Alfördi, ČTK

Skifař Ondřej Synek v olympijské vesnici.

Článek

Co vám tu zatím kazí náladu?

Na tréninku mi to moc nešlo, tak jsem z toho trochu přejetý. Rozpačitý jsem i z počasí, furt fouká, pokaždé z jiné strany, během té dvoukilometrové dráhy se to třikrát otočí. Snad se na závody uklidní a nebude to tak divoké.

Ze svých jízd jste měl špatný pocit?

Přesně tak. Nevím, jestli je to počasím nebo nervozitou... Přitom na sobě necítím, že bych byl ze závodů nějak nervózní. Spíš z toho, že mi to nějak nejde podle představ.

Do vaší sobotní rozjížďky ještě nějaký čas zbývá...

Pořád musím chodit na vodu, teď už nejde odpočívat. U veslování to ani tak nefunguje, že bych si tři dny odpočinul a bylo to dobré. Člověk se musí pořád rozjíždět do rychlosti.

Točící se vítr vám dělá velké starosti?

Jestli bude foukat jako v úterý, tak mistrovství Evropy, které bylo z pohledu větru brutální, by proti tomu bylo nic. Na startu byly půlmetrové vlny, v tom se nedalo vůbec jet. A druhý kilometr už byla hladina klidná.

Co cesta na kanál z olympijské vesnice?

V pondělí jsme jeli domů hodinu a tři čtvrtě, celkem jsem strávil pět hodin v autobusu, což je strašný. Ale nějak to dám.

Máte možnost přespat v bytě u veslařského kanálu, budete ji využívat?

Chtěl jsem to vyzkoušet přes noc před tréninkem, ale musí se to nahlásit 48 hodin předem kvůli antidopingovým kontrolám... Ale asi toho využiju, závodíme od půl deváté ráno, takže ve vesnici bych vstával ve čtyři na snídani, abych se rozjel a rozhýbal. To by bylo zbytečné, tam to budu mít deset minut na kole.

Svého očekáváného největšího soupeře Mahe Drysdalea jste už potkal?

Každý den, máme loď vedle sebe. Bavili jsme se, jak šla příprava, jak strávil léto v Evropě, ale závod jsme neřešili. Bylo na něm vidět, že je trochu pohublý a vyrýsovaný, bude ve formě.

Pokukujete po sobě v tréninku?

Z toho nic nepoznáte. Jeli jsme teď vedle sebe, ale ukáže až závod. Buď bude přede mnou, nebo za mnou...

Reklama