Hlavní obsah

Kulhavý se vrhne v holínkách na stavbu a zkusí vyjednat kontrakt na silnici

Radek Malina (Londýn)Sport.czPrávo

Je neomezeným vládcem. Sedmadvacetiletý Jaroslav Kulhavý vyhrál na horských kolech v neděli v Londýně olympijský závod a zkompletoval tak svoji famózní sbírku. V minulém roce totiž ovládl i Světový pohár, mistrovství světa a Evropy. „Už nepotřebuju nic vyhrát,“ krčil rameny, když se mu na krku houpala zlatá medaile.

Foto: Sergej Ponomarev, ČTK/AP

Biker Jaroslav Kulhavý během olympijského závodu cross country

Článek
Fotogalerie

„Zatím mi moc nedochází, že jsem dosáhl stejného úspěchu jako Francouzi Martinez či Absolon, legendy biků. Vše se dostaví postupně," přemítal. Měl jasno, že zbytek letošního roku pojme spíše volněji. „Momentálně nic neplánuji. Jen žádný stres a všechno si pořádně užít," nedělal si hlavu s programem.

Přiznal, že si není stoprocentně jistý ani účastí na mistrovství světa v září. „Netuším, jestli do Rakouska pojedu. Tamní trať by mi měla sedět rozhodně více než olympijský okruh, ale upřímně: po zlaté medaili v Londýně bude těžké nabrat motivaci během necelého měsíce," vyprávěl borec z Ústí nad Orlicí.

„Teoreticky bych mohl skončit, protože nic nového už na horských kolech nevyhraji. Nemám se kam posouvat. Sbírku mohu jedině rozšiřovat. Nebo se nabízí přestup na silniční cyklistiku, což mě hodně láká," netajil Kulhavý, že si pohrává s myšlenkou na změnu disciplíny.

Bude následovat Štybara?

„Je to o konkrétních nabídkách. Asi by mi nevadilo schovat se v dalších dvou letech na silnici. Jde o můj velký sen. Nicméně si velmi dobře uvědomuji, že takový krok přinese velké množství práce a musel bych na sobě tvrdě pracovat. Láká mě krok Zdeňka Štybara, který přešel na silnici z cyklokrosu. Jen je potřeba zjistit, co by pro mě byla vhodná parketa. Výkonnostně bych neměl problém."

Právě zlatá olympijská medaile, byť z horských kol, by měla výrazně posílit Kulhavého vyjednávací pozici. „Jde o velký trumf. Myslím, že příjemná část podzimu po londýnském vítězství bude i vyjednávání o nové smlouvě, které si užiju. Jen nesmím dělat žádné blbosti," říkal český reprezentant.

Místo odpočinku se po návratu do Česka a nezbytných oslavách hodlá odreagovat hlavně prací na stavbě rodinného domu. „Jde o můj koníček, byť mi spousta lidí říkala, abych se na barák vykašlal a nic neřešil, protože mě starosti jen rozptylují," popisoval Kulhavý. „Ale pro mě jde o jistý způsob rekreace. Nikdy jsem neošidil kvůli stavbě trénink," doplnil zlatý biker, jenž se chystá při výstavbě použít i populární holínky české výpravy.

Reklama