Hlavní obsah

Korejské badmintonistky nesmějí po aféře na OH rok reprezentovat

Soul

Čtveřice korejských badmintonistek, které byly vyloučeny z olympijských her kvůli úmyslně vypuštěným zápasům, dostala půlroční zákaz startů v domácích i mezinárodních soutěžích. Hráčky navíc nesmějí rok reprezentovat. Původně disciplinární komise korejské federace vyměřila olympioničkám dvouletý distanc, ale po odvolání hráček jej zkrátila. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na korejské zdroje.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Korejské badminton nesmějí reprezentovat.

Článek

Čung Kjong-un, Kim Ha-na a Ha Čung-un s Kim Min-čung byly vyloučeny z londýnských her za to, že úmyslně vypustily poslední zápas v základní skupině kvůli lepšímu losu ve čtvrtfinále. Před funkcionáři svazu vypověděly, že tak učinily na popud trenérů. A ti za to také budou pykat. Reprezentační kouč Song Han-Kuk i asistent Kim Mun-So nesmějí dva roky pracovat pro národní tým, přičemž návrh disciplinárky zněl rovněž na doživotí.

Svaz prý zohlednil názor veřejného mínění, podle něhož byly sankce příliš přísné a už samotné vyloučení z olympiády představovalo pro všechny velmi tvrdý trest.

Kvůli stejnému provinění olympiáda předčasně skončila vedle Korejek i pro čínskou a indonéskou dvojici. Z čínského páru deblových úřadujících mistryň světa oznámila Jü Jang ještě v době her, že končí s kariérou.

Reklama

Související témata: