Hlavní obsah

Serena Williamsová dychtí po dalším triumfu, už plánuje obhajobu v Riu

Londýn

Serena Williamsová s triumfy ve dvouhře i čtyřhře ovládla tenisové dění na olympijských hrách v Londýně a už myslí na to, že by mohla za čtyři roky v Rio de Janeiru rozšířit sbírku čtyř zlatých medailí o další. Třicetiletá Američanka, která ovládla před měsícem i Wimbledon, překonala zdravotní problémy po zranění nohy a plicní embolii z minulých dvou let a je plná odhodlání a chuti dál rozmnožovat bohatou sbírku úspěchů.

Foto: Mike Blake, Reuters

Američanka Serena Williamsová se hecuje ve finále olympijského turnaje proti Marii Šarapovové

Článek

"Plánuji tam být, když to bůh dovolí," řekla dnes v Londýně Serena Williamsová. V neděli ve finále zdolaly sestry Williamsovy český pár Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková a po triumfech v Sydney v roce 2000 a v Pekingu před čtyřmi roky si připsaly třetí zlato ve čtyřhře. Serena o den dříve smetla ve finále dvouhry Rusku Marii Šarapovovou 6:0 a 6:1 a navázala na triumf o rok starší sestry ze Sydney. Se čtyřmi zlatými olympijskými medailemi drží tenisový rekord.

"Kdybych cítila, že nemůžu být nejlepší, tak bych už nehrála. Ale já se cítím dobře, nejsem unavená a užívám si tenis," řekl Williamsová, která si užívá velký comeback. První komplikace pro ni přišla v červenci 2010, kdy šlápla při oslavě wimbledonského titulu v restauraci na rozbitou sklenici. V únoru následujícího roku u ní navíc lékaři objevili plicní embolii a až po roční pauze se loni v červnu vrátila.

Čtrnáctinásobná grandslamová vítězka ve dvouhře si může spokojeně užívat ještě atmosféru olympiády, než se vydá na turnaj do Cincinnati. I do následného US Open půjde s velkou chutí. "Jsem strašně šťastná, že vyhrávám. Byla jsme v minulých letech tak dlouho mimo to dění, vrátila jsem se a ta vítězství jsou úžasná za všechnu tu tvrdou práci," dodala Serena Williamsová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.