Hlavní obsah

Matějovský posadí do octavie dívku

PRAHA

Spoustu novinek pro novou sezónu chystá O2 Prima Team bývalého mistra Evropy Stanislava Matějovského. K těm největším patří nová dívčí posila týmu. "V Česká pojišťovna Škoda Octavia cupu pojede s jedním vozem šestnáctiletá Laura Hájková. Ten druhý bude řídit opět syn Michal. Letos měl smůlu, která ho v závěru připravila o celkové vítězství. Jedenáctý ročník by měl patřit jemu," řekl Právu Stanislav Matějovský.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Adam Lacko (vpravo) bude s týmem Stanislava Matějovského i nadále spolupracovat.

Článek

Delší dobu se spekulovalo ve sportovních motoristických kruzích o tom, že se rozchází s talentem Adamem Lackem, kterého přivedl do velkého sportu. "Nerozcházíme se úplně. Adam chce jít trochu jinou cestou, po níž se my nevydáme, ale rozhodně mu nebudeme bránit. Adam určitě nepojede trucky, ale dál budeme spolupracovat v jiných oblastech. Především využijeme jeho zkušeností, například při testování," vysvětlil Matějovský.

"Moje další angažmá je v jednání, ale určitě budu s O2 Prima Teamem spolupracovat. Zatím skutečně nevím, kde to bude, ale chtěl bych jet seriál FIA GT, a na tom pracujeme," dodal Adam Lacko. V této sezóně vyzkoušel snad všechno, co se dá jet. "V truckách jsme začali pomalu, ladili jsme auto, později to bylo lepší. Nebýt výpadku kvůli zlomené ruce, mohl jsem bojovat o první pětku. Jel jsem také s octavií a porsche, v němž se mi dařilo. Na závěr jsem si zkusil při Pražské rallye sprintu soutěžní fabii," vypočítal největší letošní aktivity Lacko. Ve všech seriálech se objevil alespoň jednou na stupních vítězů. Na Pražském rallyesprintu, před nímž odjel s Fabií KitCar jeden kilometr, vyhrál svoji třídu.

Matějovského stáj obhájila prvenství v domácím šampionátu týmů na okruzích. Miroslav Forman a Juraj Šedivý skončili ve své kategorii celkově druzí a třetí. "Se sezónou jsme spokojení. Novou dolaďujeme, nově s námi do ní jde firma Förch, výrobce nářadí. Pojedeme i trucky a za volantem bude překvapení, mladý český jezdec," dodal tajemně Matějovský.

Reklama