Hlavní obsah

Lacko přestoupil do týmu MKR, který chce vyhrát ME tahačů

MOST

Český automobilový jezdec Adam Lacko bude letos závodit v mistrovství Evropy tahačů za stáj MKR Technology s vozem Renault. Ambiciózní tým bývalého technického ředitele Buggyry Maria Kresse v podstatě převzal štafetu nejsilnější české stáje, loni získal Pohár konstruktérů a druhé a čtvrté místo mezi jezdci. Lacko by měl být třetím jezdcem stáje za Švýcarem Markusem Bösigerem a Němcem Markusem Östreichem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Český jezdec Adam Lacko na středeční tiskové konferenci závodního týmu Renault Trucks MKR-Technology.

Článek

MKR jezdí jako oficiální stáj Renaultu a letos nebere nic jiného než celkové vítězství. "Je to pro mě čest, mám tu šanci bojovat o nejvyšší příčky," řekl ve středu na autodromu v Mostě Lacko. Naposledy závodil za MAN, s nímž loni obsadil sedmé místo v celkovém pořadí.

Šestadvacetiletý jezdec začínal s tahači v roudnické stáji Buggyra, z níž Kress loni odešel. Buggyra se poté poněkud uskrovnila a s jediným vozem vybojovala celkové páté místo v šampionátu. MKR oficiálně sídlí jen o tři kilometry dál v obci Źidovice, kde Kress se svou rodinou žije. "Náš tým je v zásadě český, žiju tu už deset let a nemůže to být jiné," sdělil německý manažer.

MKR pro letošní sezónu plánuje nasadit celkem tři vozy ve vlastních barvách. Lacko pojede pod hlavičkou společného týmu MKR Team 14 Juniors, v němž bude i čtvrtý renault Francouze Anthonyho Janieka, který ale má vlastní zázemí. Český tým čítá asi 80 lidí, z toho na závody bude jezdit 32 z nich. O výši rozpočtu nechce vedení stáje ani Renault mluvit.

Reklama