Hlavní obsah

Janiš, Pergl a Kox dojeli v závodu Le Mans na Nürburgringu čtvrtí

NÜRBURGRING (Německo)

Česko-nizozemská posádka týmu MenX ve složení Jarek Janiš, Robert Pergl a Peter Kox obsadila v předposledním dílu vytrvalostních automobilových závodů Le Mans čtvrté místo ve třídě GT1. Trojice s vozem Ferrari 550 Maranello má i po závodu na Nürburgringu stále šanci letošní sérii vyhrát, neboť na nejlepší tým ztrácí jen čtyři body.

Foto: www.veloqxprodrive.com/

Ilustrační foto

Článek

Tým MenX i na okruhu v Německu až do posledních chvil bojoval o umístění na stupních vítězů, třebaže se musel vyrovnat s několika nesnadnými situacemi. Kox odstartoval až z konce startovního roštu, protože kvalifikační čas týmu byl anulován pro překročení povolené rychlosti v boxech.

Krátce po polovině závodu se Kox přesto dostal až na druhé místo, po minutové penalizaci za jeho kontakt v souboji s Jamiem Davisem však tým klesl na čtvrtou pozici. "Je mi líto týmu kvůli chybám, které jsem udělal, protože cítím, že jsme mohli být přinejmenším druzí," řekl Kox v tiskové zprávě. "Byli jsme blízko, ale zdálo se, že to není náš den," dodal Janiš.

Na Nürburgringu vyhrála třídu GT1 britsko-švýcarská posádka Darren Turner, Frédéric Dor a Robert Bell, která za šest hodin ujela s vozem Aston Martin 179 kol, o jedno více než týmy na druhém až čtvrtém místě. V celkovém pořadí skončili Janiš, Pergl a Kox dvanáctí.

Závěrečný závod seriálu Le Mans se pojede 12. a 13. listopadu v Istanbulu.

Reklama

Související témata: