Hlavní obsah

Enge si v Sepangu věří

Čtvrtým dílem pokračuje o víkendu v malajském Sepangu formulový seriál A1GP. Česká jednička Tomáš Enge už je v místě závodu několik dní a na okruhu, kde se jezdí i F 1, si věří. "V Malajsii se mi daří, dojel jsem tu loni třetí. Znalost tratě je určitě výhodou, můžeme začít s již vyzkoušeným nastavením. Na trati se dobře předjíždí, ale vzhledem k velkému vedru a vysoké vlhkosti to bude hodně náročný víkend," řekl Tomáš Enge.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Do vozu českého týmu jako první usedne při rookie testu Jaroslav Janiš: "Mým úkolem bude co nejlépe připravit vůz pro Tomáše, aby mohl hlavně dolaďovat. Znalost trati bude jistě výhodou, protože Sepang je hodně těžký." Janiš hned z Malajsie odjíždí do Dubaje, kde pojede příští týden závěrečný závod FIA GT.

"Věřím, že v Malajsii dojedeme do pátého místa, I když bych si samozřejmě přál stupně vítězů. Po nelehkém vstupu do seriálu se i přes organizační problémy v Číně podařilo udržet směr, kterým chceme jít. V Malajsii bychom měli využít znalost tratě a nastavit optimálně vůz, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku," řekl Právu Antonín Charouz, který do Malajsie odletěl ve středu.

Po sobotní kvalifikaci se jedou dva nedělní závody, přičemž ve sprintu boduje šest a v hlavním závodě deset jezdců. Záznam vysílá ČT2 v neděli od 14.30 h.

Reklama

Související témata: