Hlavní obsah

Häkkinen bude ve čtvrtek testovat vůz F1 McLaren

LONDÝN

Dvojnásobný mistr světa Mika Häkkinen usedne po více než pěti letech do kokpitu formule jedna. Osmatřicetiletý Fin se ve čtvrtek zúčastní testování týmu McLaren na okruhu v Barceloně a měl by se podílet na dalším vývoji vozu. Šéf týmu Ron Dennis uvedl, že Häkkinenův test je součástí přípravy stáje na příští ročník mistrovství světa.

Článek

Häkkinen naposledy startoval v šampionátu v roce 2001. K závodění se vrátil loni do německé série DTM, v níž bude pokračovat i příští rok. O jeho návratu do F1 se v posledních letech spekulovalo téměř neustále, slavný Fin však stále odolával a jak loni přiznal, v roce 2004 odmítl konkrétní nabídku od Williamsu.

Chuť svézt se po letech ve formuli se Häkkinenovi ozvala v říjnu, když se v Brazílii zúčastnil posledního závodu kariéry svého někdejšího rivala Michaela Schumachera. "V ten moment jsem zatoužil znovu řídit monopost formule jedna. Tohle testování bude zajímavé pro mě, abych viděl, jak se formule změnily, i pro tým, kterému snad poskytnu nějakou zpětnou vazbu," řekl mistr světa z let 1998 a 1999.

Häkkinen se na čtvrteční testování připravoval v minulých dnech na trenažéru. Podle Dennise se v současné době neuvažuje, že by vítěz dvaceti Grand Prix absolvoval ještě další testy.

Reklama

Související témata: