Hlavní obsah

Král vstupuje do asijské formulové série GP2

ABÚ ZABÍ

V Abú Zabí bude ve čtvrtek zahájen asijský seriál formule GP2 a na startu nebude znovu chybět český závodník Josef Král. Stejně jako v hlavní části nadcházející sezóny v "klasickém" šampionátu GP2 bude usedat do monopostu týmu Arden International.

Foto: Sport.cz

Josef Král s vozem GP2 stáje Arden při testech v Abú Zabí.

Článek

Pro letošní rok si Král a spol. musejí zvyknout na novou specifikaci formule GP2, která se ještě více blíží formuli jedna. I proto je český jezdec rád, že v asijské sérii startuje. "Máme za sebou hodně práce s novými formulemi. Do prvního závodního víkendu vstupujeme s velkými otazníky a nikdo si nemůže být jistý ničím," uvedl v tiskové zprávě.

Stejně jako ostatní jezdci má za sebou dvoudenní oficiální testování, ve kterém se mu jednou podařilo zajet nejrychlejší čas v dané části. "Mám z toho dobrý pocit. Je to vlastně poprvé, kdy jsem se dostal v nějaké z oficiálních jízd GP2 na první místo, když pominu start z pole position do nedělního sprintu na konci loňské sezóny," řekl dvacetiletý jezdec z Hradce Králové, který se v listopadu jako čtvrtý Čech v historii projel s monopostem formule 1.

Závody třídílného asijského seriálu GP2 se pojedou na okruzích v Abú Zabí a Bahrajnu. Součástí každého podniku budou dva závody - na 170 a 120 km. V klasickém termínu pátek až neděle se pojedou jen poslední závody, úvodní dva podniky jsou o den posunuty.

Kalendář Asia GP2: 10.-12. února: Abú Zabí (SAE), 17.-19. února: Sáchir (Bahrajn), 11.-13. března: Sáchir (Bahrajn).

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.