Hlavní obsah

Ecclestone teď favorizuje pro GP Bahrajnu listopadový termín

LONDÝN

V otázce nového termínu Velké ceny Bahrajnu promotér formule 1 Bernie Ecclestone změnil nedávno prezentovaný názor a vyloučil konání závodu v letní přestávce. Nově upřednostňuje zařazení Grand Prix na listopad. Konečný verdikt ohledně osudu zrušeného závodu by mohl padnout už v úterý na zasedání Světové rady motoristického sportu.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone

Článek

"Zapomeňte na srpen. To bude příliš horko. Při více než 40 stupních Celsia je na diváky příliš horko na to, aby seděli na tribunách," řekl osmdesátiletý Ecclestone v rozhovoru s BBC.

Jako možný termín nyní spatřuje 20. listopad, týden po původně předposledním závodu sezony v sousedním Abú Zabí. Cirkus formule 1 by pak měl jen týden na náročný přesun do vzdálené Jižní Ameriky, kde je na 27. listopadu naplánováno v Sao Paulu finále sezony. Před rokem se nicméně kompletní zázemí F1 muselo takto přestěhovat během týdne opačným směrem ze Sao Paula do Abú Zabí.

Velká cena Bahrajnu měla 13. března odstartovat novou sezonu formule 1, ale kvůli nepokojům v zemi byla zrušena. Ecclestone od počátku počítá s jejím nahrazením, ale konání závodu podmínil také stabilitou poměrů v zemi. "Když bude v Bahrajnu vládnout mír, budeme tam. Cestu si už najdeme," řekl Ecclestone.

Mistrovství světa začne prvním závodem 27. března v Austrálii.

Reklama