Hlavní obsah

Renault o mě příliš nebojoval, tvrdí Alonso

MONTE CARLO

Nejlepší stáj loňského ročníku seriálu formule 1 Renault v úterý v Monte Carlu představila vůz, s kterým bude hájit vybojované pozice v tomto roce. Prezentace monopostu s označením R26 se před zraky 800 novinářů zúčastnil i úřadující šampión Fernando Alonso, který má před sebou poslední sezónu v barvách francouzské stáje.

Článek

Pětadvacetiletý Španěl, který bude od roku 2007 jezdit za McLaren, při té příležitosti prohlásil, že Renault mohl udělat více pro to, aby se ho pokusil udržet. Okolnosti budoucího rozchodu však nechtěl příliš rozebírat. "Je to mezi mnou a Renaultem. Nebylo to o penězích, ale hlavně o budoucnosti," řekl novinářům Alonso, který dnes potvrdil, že s McLarenem uzavřel tříletou smlouvu.

Na poslední sezónu v Renaultu se těší. "Máme novou hračku," řekl směrem k nablýskanému vozu. "Nic moc se pro mě nemění. Dokud mi nebude padesát, pořád budu mít motivaci vyhrávat," prohlásil nejmladší šampión v historii F1.

Šéf týmu Flavio Briatore uvedl, že Renaut chce znovu usilovat o vítězství v obou kategoriích. "Osobně jsem přesvědčen o tom, že toho jsme schopni," řekl ve stejném duchu ředitel sportovního oddělení francouzské automobilky Patrick Faure.

Zástupci Renaultu ujistili, že nemají v úmyslu se stáhnout z formule 1, o jejíž budoucnosti se neustále spekuluje. "Dokud budeme schopni nabídnout dobrou zábavu, vyhrávat a účast se nám bude vyplácet, tak zůstaneme," uvedl šéf Renaltu Carlos Ghosn ve svém videovzkazu.

Reklama

Související témata: