Hlavní obsah

Schumacher je přesvědčený, že Ferrari bude bojovat o titul

PRAHA

Možná do poslední sezóny v kariéře vstoupí při víkendovém startu mistrovství světa vozů formule 1 Michael Schumacher. Sedminásobný mistr světa před Velkou cenou Bahrajnu věří, že loňská mizérie týmu Ferrari, který po dlouhých letech nadvlády absolutně propadl v boji o nejvyšší příčky, se opakovat nebude.

Článek

Jiní by loňské třetí místo Schumachera v šampionátu jezdců a bronzový stupínek Ferrari v Poháru konstruktérů brali všemi deseti, pro německého šampióna a tým z Maranella však byla minulá sezóna noční můrou. Po šestiletém kralování v hodnocení stájí a Schumacherových pěti titulech v řadě se není ani čemu divit.

Před prvním závodem sezóny je sedmatřicetiletý veterán přesvědčen, že stáj se vzpínajícím se koněm ve znaku udělala během zimní přípravy vše pro to, aby se vrátila zpět do čela startovního pole. "Výkony během zimy jasně ukázaly, kam Ferrari patří. Ačkoliv jsme kvůli počasí nenajezdili tolik testovacích okruhů, kolik bychom si představovali, jdeme do sezóny s velkým očekáváním," uvedl Schumacher na internetových stránkách svého týmu.

Testy v Bahrajnu výhodou

Vítěz 84 Velkých cen věří, že Ferrari bude od začátku bodovat. "Nemusíme vyhrát hned v prvním závodu. V přípravě jsme si ověřili technickou úroveň našeho vozu a víme kudy jít. Ideální by ale bylo získat hned zkraje sezóny body," má jasno Schumacher.

Ferrari před začátkem sezóny testovalo právě v Bahrajnu. "Byly to první testy v teplém počasí a na stejném povrchu, na jakém se jede Velká cena. To by mohla být naše výhoda. Ověřili jsme si výběr pneumatik i nastavení," prozradil Schumacher.

Přestože před úvodním závodem roku neskrýval optimismus, nakonec připustil, že v nejlepším světle se mu jeví obhájci obou titulů z týmu Renault. "Zdá se, že Renault je zatím v nejlepší formě. Pak jsme srovnaní my, McLaren a Honda. Letošní sezóna bude hodně těžká. Výkony velkých stájí jsou na blízké úrovni, boj o titul bude náročný," uzavřel Schumacher.

Reklama

Související témata: