Hlavní obsah

Rossi odmítl přestup do F1, zůstane v MotoGP

ŘÍM

Italský závodník Valentino Rossi vyslal příznivý signál všem příznivcům silných motocyklů. Sedminásobný mistr světa přestal zvažovat mnohokrát spekulovaný odchod k formuli 1 a chce dál působit za řidítky. Sedmadvacetiletý jezdec to uvedl ve středu s tím, že jeho práce ve světě jednostopých strojů ještě není u konce.

Foto: Ferrari

Pilot formule 1 Michael Schumacher a motocyklový závodník Valentino Rossi.

Článek

Rossi v minulosti několikrát testoval se stájí Ferrari a na začátku května v rozhovoru pro francouzský deník Le Figaro prohlásil, že se do konce června definitivně rozhodne, kam nasměruje svou další kariéru. Ve středečním interview pro italskou agenturu ANSA ale potvrdil, že motocyklový svět nehodlá opustit.

"Ještě nějaký čas budu dál závodit na motorce. Ferrari mi dalo fantastickou příležitost jak po technické, tak personální stránce. Myslím ale, že moje práce v MotoGP ještě není u konce. Pořád mám dost motivace," prohlásil fenomenální závodník.

Rossi během své zářivé kariéry vyhrál titul ve všech kubaturách, v té nejsilnější vládne nepřetržitě už pět let. Letošní sezóna, po níž italskému jezdci vyprší smlouva u týmu Yamaha,  mu ale zatím nevychází podle představ: v pěti závodech nasbíral jen čtyřicet bodů a v průběžném hodnocení šampionátu figuruje až na osmé pozici.

Titul mistra světa v závodech motocyklů i formule jedna zatím získal jen Brit John Surtees. Se čtyřmi motocyklovými triumfy v roce 1960 odešel do formule a o čtyři roky později vyhrál v barvách týmu Ferrari celkovou klasifikaci MS.

Reklama

Související témata: