Hlavní obsah

Alonsa Schumacherovo tažení neznervózňuje

Závod od závodu menší náskok v čele pořadí mistrovství světa vozů formule 1 prý příliš nevzrušuje Fernanda Alonsa. Španělský pilot týmu Renault přišel o víkendu na Hockenheimringu v duelu s Michaelem Schumacherem z Ferrari o dalších šest bodů a šest závodů před koncem sezóny vede už jen o jedenáct bodů.

Článek

"Dokud mi Michael kouká na záda, nemám žádné obavy," prohlásil podle BBC Alonso, jemuž v sobotu bylo pětadvacet. Oslavy si nicméně podle všeho představoval jinak. Víkend v Německu začínal s náskokem sedmnácti bodů, páté místo španělského pilota versus Schumacherovo vítězství ale učinilo své. Nemluvě o Poháru konstruktérů, kde se náskok Renaultu na Ferrari ztenčil na deset bodů.

Alonso nicméně připustil, že současný trend je třeba změnit. "Je pravda, že pokud bychom šli stejnou cestou, budeme během tří závodů nastejno. A to by nebylo dobré," řekl.

Vyhraje Fernando Alonso Velkou cenu Maďarska?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Renault na Hockenheimringu ztrácel na všech frontách poté, co se po zákazu FIA musel obejít bez svého systému tlumičů, který výrazně zlepšuje stabilitu vozů při výjezdu ze zatáček. Navíc jej naprosto zradily pneumatiky.

"Bylo by jednoduché říct, že nás ten zákaz poškodil. Upřímně řečeno si ale myslím, že rezervy byly i v nastavení, o pneumatikách nemluvě. Mít pořádné obutí, mohl jsem pomýšlet na stupně vítězů. Přesto jsme udělali maximum a dojeli na bodovaných příčkách," doplnil Alonso.

Těší se do Maďarska

Před Velkou cenou Maďarska, která se jede již tento víkend, proto zachovává stoický klid. Na Hungaroring má dobré vzpomínky, vždyť zde před třemi lety vyhrál svůj první závod v královské třídě.

"Ten okruh mám opravdu rád. Není zde vůbec jednoduché závodit, většinou bývá velké horko a člověka to stojí obrovské množství fyzických i psychických sil. Jezdci musejí doslova bojovat s volantem, protože na okruhu je mnoho zatáček a místy si spíš přijdete jako při závodu motokár," rozpovídal se o závodu u Budapešti.

Přitom v loňské sezóně byl závod v Maďarsku jediným ze dvou, kde mladý Španěl neokázal dosáhnout na body. "Byl to legrační závod. Hned v první zatáčce jsem havaroval a pak jezdil na chvostu pole s problémy s chlazením. Přitom o týden dřív jsem vyhrál v Německu. To ale jen ukazuje, jak je formule 1 nevyzpytatelná. Nevidím proto důvod, proč bychom se tento víkend neměli vrátit zpět na vrchol," uzavřel Alonso.

Reklama

Související témata: