Hlavní obsah

Nové informace o legendě formule 1. Schumacher už není upoután na lůžko

Praha

Legenda formule 1 Michael Schumacher už není upoután na lůžko. Novou informaci přinesl anglický deník Daily Mail a doložil ji slovy bývalého šéfa světové automobilové federace Jeana Todta a arcibiskupa Georga Gänsweina.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Schumacher

Článek

„Chytil jsem ho za obě ruce a díval se na něj. Jeho tvář je trochu plnější, ale vypadá stále jako Michael, jak jsme ho znali," prohlásil Gänswein, který ale navštívil Schumachera v jeho domě už před dvěma roky. Nedávno se byl za sedminásobným světovým šampionem podívat i prezident FIA Jean Todt.

„Sledovali jsme spolu ve Švýcarsku Velkou cenu Brazílie," uvedl Todt. Podle Daily Mail fenomenální jezdec není na přístrojích a už ani není upoután na lůžko, avšak stále potřebuje intenzivní ošetřovatelskou péči. Ta spolu s fyzioterapií stojí týdně přes padesát tisíc liber (přibližně půl druhého milionu korun).

Ověřit tyto informace přímo od jezdcových nejbližších je takřka nemožné. Rodina se totiž už před několika lety rozhodla, že informace o Schumacherově zdravotním stavu nebude zveřejňovat, a tak se objevují jen samé spekulace. Občas někdo alespoň něco trochu naznačí. Jezdcova manželka i děti však mlčí. I jeho syn Mick, který bude jezdit formuli 2 a velkou budoucnost mu předpovídají i šéfové stájí F1, o otci neřekl ani slovo.

Spekulace o tom, jak na tom sedminásobný mistr světa formule 1 je, a kde se momentálně nachází, vyvrací i Schumacherův otec Rolf. Podle něho není pravda, že se léčí na Mallorce či dokonce v USA. Nad zdravotním stavem fenomenálního jezdce se tak stále vznáší spousta otazníků.

Na konci prosince to bude už pět let, co svět obletěla zpráva o nehodě Michaela Schumachera na lyžích ve francouzských Alpách. Legendární jezdec tehdy utrpěl vážné poranění hlavy. Okamžitě byl tehdy transportován do nemocnice v Grenoblu, kde se podrobil několika operacím. Byl v kómatu a na veřejnost pronikalo čím dál tím méně zpráv o tom, jak na tom je. Schumacher oslaví 3. ledna padesáté narozeniny. Kde a jak, to nikdo mimo jeho nejbližší netuší.

Reklama