Hlavní obsah

Oslava i poděkování. Ferrari otevře speciální výstavu na počest svého nejúspěšnějšího jezdce

Michaelu Schumacherovi bude zanedlouho padesát let. U této příležitosti se Ferrari rozhodlo otevřít v Maranellu speciální výstavu věnovanou právě tomuto legendárnímu jezdci formule 1. Spolu v minulosti získali pět titulů mistra světa a italský tým by tímto způsobem chtěl svému nejúspěšnějšímu pilotovi poděkovat.

Foto: Profimedia.cz

Michael Schumacher.

Článek

„Michael má zvláštní místo v historii Ferrari,“ stojí v prohlášení italské stáje. „Výstava je myšlena nejen jako oslava, ale také jako poděkování nejúspěšnějšímu jezdci historie vzpínajícího se koně,“ píše se v textu dál. Michael Schumacher během své kariéry vybojoval sedm titulů mistra světa, z toho pět právě s Ferrari.

„Místnosti muzea budou vyzdobeny tak, aby se ohlížely za nezapomenutelnými sezonami, které sedminásobný světový šampion dal všem ve Ferrari.“ Speciální výstava bude slavnostně otevřena v den Schumacherových narozenin, 3. ledna a ke zhlédnutí bude každý den po několik měsíců.

Už půl roku mohou fanoušci Michaela Schumachera navštěvovat zdarma také výstavu v Kolíně nad Rýnem. Tady jsou k vidění nejen vozy, s nimiž legendární jezdec závodil a vyhrával, ale i kombinézy, trofeje a helmy z jeho soukromé sbírky. Rodina touto výstavou chtěla poděkovat fanouškům za jejich stálou podporu, a to i nyní, kdy se jejich oblíbenec neobjevuje na veřejnosti vinou vážného zranění hlavy.

K němu došlo na konci prosince před pěti lety. Michael Schumacher měl tehdy ve francouzských Alpách vážnou nehodu na lyžích. Byl v kómatu, podrobil se několika operacím. Jak na tom je, se ale rodina rozhodla nezveřejňovat, a tak se o jeho zdravotním stavu jen spekuluje. Před pár dny přišel britský deník Daily Mail s informací, že bývalý jezdec Benettonu, Ferrari a Mercedesu už není upoután na lůžko, avšak stále potřebuje intenzivní ošetřovatelskou péči, která stojí týdně přibližně milion a půl korun.

Reklama

Související témata: