Hlavní obsah

Nový Mercedes se už proháněl po trati, dojede si s ním Hamilton pro šestý titul?

Fanoušci Mercedesu se dočkali. Po Haasu, Toro Rossu, Williamsu a Renaultu odhalil ve středu dopoledne svůj nový vůz také německy tým. Podaří se s W10 Lewisi Hamiltonovi získat šestý titul světového šampiona? „Letošní sezona pro nás všechny bude novou výzvou,“ říká šéf stáje Toto Wolff.

Foto: Sport.cz

Nový monopost Mercedesu se už proháněl po trati.

Článek

Představování nových monopostů týmů formule 1 pokračuje dál. Ve středu se odhalení monopostu W10 dočkali fanoušci Mercedesu. Vůz si už dopoledne v rámci mediálního dne vyzkoušel na okruhu Valtteri Bottas, odpoledne pak do něj usedne pětinásobný světový šampion Lewis Hamilton.

Mercedes stejně jako ostatní týmy musel kvůli změnám technických pravidel upravit aerodynamiku, zvětšit přední i zadní křídla. Barvy zůstaly tradiční, stříbrná a tyrkysová. Zcela přepracovaná je ale pohonná jednotka. „Letošní sezona pro nás všechny bude novou výzvou,“ řekl Toto Wolff, šéf týmu na webu autosport.com.

„Pravidla se celkem hodně změnila. Sezonu začínáme od nuly a vůbec nemáme pocit, že bychom měli zaručené, že budeme na čele. Ve skutečnosti mohou mít všechny týmy po změně pravidel před novou sezonou šanci na titul a my je všechny vnímáme jako potenciální hrozbu. Chceme být už při testech konkurenceschopní,“ dodal Wolff.

„Je to tady! Co si myslíte o novém modelu? Jsem nadšený, že ho budu už odpoledne moci řídit,“ napsal Lewis Hamilton na sociální sítě krátce po představení monopostu. Britský jezdec bude usilovat o svůj šestý titul světového šampiona. "Cítím se poctěn, že jsem jako první mohl řídit nový vůz," uvedl Valtteri Bottas.

Kdy týmy představí své nové monoposty
7. únoraHaas
11. únoraToro Rosso, Williams
12. únoraRenault
13. únoraMercedes, Red Bull, Racing Point
14. únoraMcLaren
15. únoraFerrari
18. únoraAlfa Romeo

Reklama

Související témata: