Hlavní obsah

Renault v tradičních barvách, Ricciardo chce dodávat týmu energii

Enstone/Praha

Dalším týmem, který odhalil, jak bude vypadat jeho nový monopost v nadcházející sezoně formule 1, byl v úterý Renault. Francouzský tým v Enstone představil za účasti jezdců zbarvení vozu. I letošní auto má na sobě již tradiční barvy, černou a žlutou, a všichni doufají, že se stáj zase o něco víc přiblíží k nejlepší trojce.

Foto: Sport.cz

Nový monopost Renaultu.

Článek

Ukázky monopostů pro nadcházející sezonu pokračují. Po Haasu, Toro Rossu a Williamsu předvedl v továrně v Enstone svůj vůz R.S.19 Renault. Francouzský tým za účasti obou jezdců Nika Hülkenberga a Daniela Ricciarda předvedl na upraveném loňském voze zbarvení, které je tradiční černé a žluté. Poté stáj na počítačové prezentaci zveřejnila zcela nový vůz.

Renault se loni v Poháru konstruktérů umístil na čtvrtém místě za Mercedesem, Ferrari a Red Bullem. Letos by se s novou pohonnou jednotkou chtěl této trojce ještě více přiblížit. „Opět chceme být skutečnými soupeři,“ prohlásil při představování Jerome Stoll, prezident týmu.

„Chceme více bojovat. Chceme snížit ztrátu na čelo pole. Chceme vidět, jak tým pokračuje ve vzestupné trajektorii směrem ke špičkovým týmům,“ doplnil šéf stáje Cyril Abiteboul na webu motorsport.com. Pozitivní energii hodlá Renultu předávat i jeho nový jezdec Daniel Ricciardo.

Ten už před prezentací dělal legrácky. Když se ho zeptali, z jakého důvodu odešel zrovna do Renaultu, odpověděl, aby se naučil francouzsky. Poté už byl ale vážnější. „Být součástí dalšího kroku jejich cesty ve formuli 1 je vzrušující výzvou. Jsem zde, abych odváděl svou práci, jezdit co nejrychleji. Chtěl bych být ale také přenašečem pozitivní energie,“ dodal Ricciardo.

Kdy týmy představí své nové monoposty
7. únoraHaas
11. únoraToro Rosso, Williams
12. únoraRenault
13. únoraMercedes, Red Bull, Racing Point
14. únoraMcLaren
15. únoraFerrari
18. únoraAlfa Romeo

Reklama

Související témata: