Hlavní obsah

Red Bull překvapil zbarvením, Racing Point sází na růžovou

Toronto/Praha

Monopost Red Bullu odhalen! Ve středu odpoledne se s novým autem pochlubil i rakouský tým. Zbarvení vozu prošlo radikální změnou, je mnohem více červený. Fanoušci jsou unešení, avšak jedná se jen o speciální edici pro prezentaci a testování, poté by měl RB15 vypadat jinak.

Foto: Sport.cz

Red Bull RB15. Atraktivní barevný design nadchl fanoušky, závodní model ale bude vypadat ještě jinak.

Článek

Když Red Bull na sociálních sítích ukázal poprvé svůj nový vůz RB15, z reakcí fanoušků bylo poznat, že jsou překvapeni a nadšeni. Zbarvení monopostu prošlo radikální změnou, je mnohem více červený. Avšak auto, které bude od letošní sezony nově poháněno motorem Honda, bude po testech zase jiné. Jde totiž jen o speciální edici pro prezentaci a testy.

Nový monopost si na okruhu v Silverstonu vyzkoušeli v rámci filmovacích dní už i jezdci, Max Verstappen a Pierre Gasly. „Hotovo. Prvních pár kilometrů s autem. Po první jízdě jsem se usmíval. Jsem velmi spokojený s tím, jak se vůz chová, a to i s motorem. Myslím, že to byl pozitivní den,“ uvedl Verstappen na sociálních sítích.

O několik hodin později pak představil svůj vůz v Torontu Racing Point, bývalá Force India. Jezdci Sergio Pérez a Lance Stroll sundali z monopostu RP 19 plachtu. Britský tým sice změnil jméno, avšak zbarvení zůstalo. „Růžová se pro nás postupně stala ikonickou,“ vysvětloval Otmar Szafnauer, šéf stáje.

Tým věří, že jeho výkonnost bude v průběhu sezony stoupat, a že by sem tam mohl atakovat i nejvyšší příčky. „Cíle máme opravdu extrémní. Jako tým se chceme posunout na další level,“ prohlásil Pérez. „Chceme v Poháru konstruktérů skončit na čtvrtém místě, když si vezmete, jak silná je konkurence, je to opravdu vysoký cíl,“ dodal s tím, že udělá vše pro to, aby se umisťoval na stupních vítězů.

Premiéry nových monopostů formule 1
7. únoraHaas
11. únoraToro Rosso, Williams
12. únoraRenault
13. únoraMercedes, Red Bull, Racing Point
14. únoraMcLaren
15. únoraFerrari
18. únoraAlfa Romeo

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace